Kim Kimdir?

Özcal Korkmaz kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulunmuştur?

İş GYO Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Özcal Korkmaz kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun olan Korkmaz, kariyerine 1970 yılında Milli Prodüktivite Merkezi'nde başlamıştır

Özcal Korkmaz, İş GYO Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun olan Korkmaz, kariyerine 1970 yılında Milli Prodüktivite Merkezi'nde başlamıştır. Maliye Bakanlığı'nda çeşitli görevlerde bulunan Korkmaz, 1987-1989 yılları arasında Ankara Defterdarı olarak görev yapmıştır. Ardından T.C. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlenmiş ve 1994 yılında emekliye ayrılmıştır.

Korkmaz, 2009-2015 yılları arasında Bağımsız Denetim ve Danışmanlık A.Ş. firmasının Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yapmıştır. 2016 yılından bu yana Korkmaz Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev almaktadır.

Özcal Korkmaz, 31 Mart 2017 tarihinde Türkiye İş Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçilmiş ve 31 Mart 2020 tarihine kadar bu görevi sürdürmüştür. İş Bankası'ndaki görevi boyunca Kurumsal Yönetim Komitesi Üyeliği yapmıştır.

29 Nisan 2020 tarihinden itibaren İş GYO'da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alan Korkmaz, şirketin yönetimine katkıda bulunmaktadır. Grup içinde başka bir görevi bulunmamaktadır. Özcal Korkmaz'ın geniş deneyimi ve finansal alandaki bilgisi, İş GYO'nun stratejik kararlarında etkin bir rol oynamaktadır. Yönetim Kurulu üyeliği ve başkanlık görevleriyle, Korkmaz, şirketin başarılı performansını sürdürmesine ve büyümesine katkıda bulunmaktadır.