03 / 05 / 2024

Özdilek Grubu'ndan Levent hattına teknolojik AVM!

Özdilek Grubu'ndan Levent hattına teknolojik AVM!

Bir AVM’den diğerine geçmek için birkaç dakika yürümek yeterli. Kanyon, Sapphire ve Metrocity’ye bir de Zorlu Center eklenince ‘pazar doydu, taştı’ dedik ama bazı yatırımcılara göre cadde hâlâ AVM’ye aç...




Levent-Zincirlikuyu hattı, İstanbul’un alışveriş merkezleri açısından en yoğun bölgesi.


Bir AVM’den diğerine geçmek için birkaç dakika yürümek yeterli. Kanyon, Sapphire ve Metrocity’ye bir de Zorlu Center eklenince ‘pazar doydu, taştı’ dedik ama bazı yatırımcılara göre cadde hâlâ AVM’ye aç. Evet bu yıl sonuna kadar Levent’e yeni bir AVM daha geliyor. Yatırımcısı ise ev tekstili, havlu bornoz işinden tanıdığımız Özdilek Grubu. Özdilek’in Türkiye çapında 8 AVM’si var. 


Müşterileri dev ekranlarla karşılayacak

İstanbul piyasasına ise rekabetin en zorlu olduğu noktadan giriyor. Dolayısıyla iddialı olmak zorunda. Merkezin iç mimari tasarımını yapan ArketipoDesign’ın ortağı Esin Sözer’e ‘ne yapacaksınız da bölgede fark yaratacaksınız’ diye sordum. Sözen, Özdilek’in tam bir ‘teknolojik AVM’ olacağını, içeri girer girmez misafirleri dev dijital ekranların karşılayacağını, akan kolonların arasında ışık oyunları yapılacağını anlattı. Görünen o ki 2015’te Levent hattında AVM yarışı daha da kızışacak.


Wi-Fi satışı artırır mı?

Amerika’da Sephora mağazasına girdiğinizde alışveriş yapan insanların yanı sıra bir köşede dikilip, telefonunu kurcalayan insanlar görmeniz kaçınılmaz. İnternet paketi sınırlı olup ücretsiz WI-FI’dan faydalanan kitle bu. Deloitte’a göre Türkiye’de mağazaların ücretsiz internet sunmasını bekleyen yüzde 52’lik ciddi bir kitle var. Ancak henüz bu hizmeti veren mağaza zinciri yok. Deloitte Türkiye Başkanı Hakan Göl’e göre Türkiye’de bunu ilk yapan müşterinin kalbini fethedecek.


Instagram'ın en sevileni

 Sosyal medyayla markaların işi iyice zorlaştı. Artık ürünlerin sosyal medyada da kendini 'beğendirmeleri' gerekiyor. Peki bu alanın 'kazananı' hangi markalar…. Instagram'da bu sorunun yanıtını bulmak için bir platform kurulmuş; Nitrogram. Nitrogram, markaların ürünlerinden ne kadar bahsedildiğini, ne kadar resim paylaşıldığını da ölçüyor. Buna göre Instagram'ın kazananı açık ara Nike. İkinci sırada ise Starbucks geliyor. Nitrogram'dan hizmet alan markalar kimler mi? Hermes, Mc Donalds, Diesel vs…      


 

Akşam


Geri Dön