27 / 04 / 2024

Özel sektörün gözü zamlı maaşlarda! Özel sektör çalışanlarına ne kadar zam gelecek? 

Özel sektörün gözü zamlı maaşlarda! Özel sektör çalışanlarına ne kadar zam gelecek? 

Milyonlarca çalışanın gözü ocak ayında yapılacak olan zamlarda. Asgari ücrete dair tahminler peş peşe gelirken özel sektör çalışanları ne kadar maaş alacağını merak ediyor. Peki özel sektör çalışanlarına ne kadar zam gelecek? İşte kulislerde konuşulan o rakamlar...



Milyonlarca çalışan ocak ayını bekliyor. Yeni yıla birlikte milyonlarca çalışan yeni zamlı maaşlarına kavuşacak. Asgari ücretle ilgili tahinler ve açıklmalar peş peşe gelirken gözler özel sektöre çevrildi. Peki özel sektör çalışanları 2024'te ne kadar maaş alacak?

ÖZEL SÖKTÖR ÇALIŞANLARI DİKKAT!

Özel sektör çalışanlarının maaşları için de enflasyon verileri ile birlikte asgari ücrete yapılacak zam oranı etkili olacak. Tüm gözler yeni zamlı maaşlara çevrilirken kulislerde bazı rakamlar konuşulmaya başlandı. 

 Özel sektörün gözü zamlı maaşlarda! Özel sektör çalışanlarına ne kadar zam gelecek? 

ÖZEL ŞİRKETLER BÜTÇE AYIRDI!

Dünya Gazetesi'nden Özlem Ermiş Beyhan'ın haberine göre, özel şirketler 2024 yılı için maaşlara yüzde 50 zam bütçesi hazırlıyor. 

Mercer Türkiye CEO’su Dinçer Güleyin, enflasyon rakamlarının açıklanması ile yaşanan enflasyon arasında ciddi bir fark olduğu için şirketlerin artık maaş zammında açıklanan enflasyon rakamlarını esas almamaya başladığını açıkladı. 

MAAŞ ZAMLARINDA EN ÖNEMLİ ARTIŞ ASGARİ ÜCRET ARTIŞI!

Güleyin maaş artışlarında en önemli parametrenin asgari ücret artışı olduğuna dikkat çekti.

Güleyin son bir senedir en önemli parametre asgari ücret artış oranı olduğunuı belirterek şu ifadeleri kullandı: ''Somut örnek vereyim, brüt asgari ücret son bir senede yüzde 100 arttı, şirketlerin son bir yıllık artışı ise yüzde 97’lerde. Gelecek yıl için enflasyon hedefi yüzde 33 ila 40 iken şirketler gelecek yıl için yüzde 50 seviyesinde bir ücret artışı planlaması içindeler" dedi.

 Özel sektörün gözü zamlı maaşlarda! Özel sektör çalışanlarına ne kadar zam gelecek? 
ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARINA YÜZDE 50 ZAM!

Dinçer Güleyin, özel şirketlerin hedefin üzerinde bir zam için çalışma yaptıklarını belirtti. Güleyin'e göre hedefin üzerinde bir zam için çalışan şirketler ve kurumlar şimdilerde 2024 bütçelerini yüzde 50 ücret artışına göre yaptığını kaydetti.

2024 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret zammının ne kadar olacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi fakat beklentiler tek tek açıklaanmaya başladı. Buna göre asgari ücret zammın yüzde 40 ile 50 aralığında olacağına iyönelik beklentiler oluştu. Yeni asgari ücret, enflasyon tahminine göre yüzde 40 olması halinde 4 bin 560 lira artışla 15 bin 962 TL'ye, memur maaş artışı dikkate alınırsa yüzde 50 artışla 17 bin 103 TL'ye yükselecek. 

TİSK’ten son dakika asgari ücret açıklaması geldi! Bakan Işıkhan enflasyonu vurgulamıştı: Asgari ücrette flaş gelişme!

Asgari ücrette son dakika rakamlar ortaya çıktı: Yeni asgari ücret 15 bin 962 TL ya da 17 bin 103 TL olacak!

Geri Dön