25 / 08 / 2024

Temmuz 2024 memur maaşı hesaplama! Memur maaşlarına ne kadar zam gelecek?

Temmuz 2024 memur maaşı hesaplama! Memur maaşlarına ne kadar zam gelecek?

Milyonlarca memur ve memur emeklisi Haziran 2024 enflasyon rakamlarını bekliyor. Peki 6 aylık enflasyonun yüzde 25 çıkması ve maaş zamlarının yüzde 19,56 seviyesinde gerçekleşmesi durumunda memur maaşlarına ne kadar zam gelecek? 



 

Milyonlarca memur ve memur emeklisin yarın Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak olan Haziran 2024 enflasyon rakamlarını bekliyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre memur ve emeklilere yapılacak olan maaş zammının hesaplanmasında TÜİK tarafından resmi olarak açıklanan enflasyon verileri etkili olacak.  İşte Temmuz 2024 memur maaş zammı hesaplama detayları...

<resim2>

Milyonlarca memur ve memur emeklisi  dört gözle yarın Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmen açıklanacak Haziran 2024 enflasyon rakamlarını bekliyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) milyonlarca kişinin merakla beklediği 2024 yılı haziran ayı enflasyon verilerini yarın saat 10.00'da açıklayacak. Sözcü'den Serkan Üstün imzalı habere göre memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak olan zamda Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) etkili. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına da 6 aylık enflasyon oranında zam yapılacak.

Paylaşılan detaylara göre memur ve memur emeklilerinin maaşlarında enflasyondan kaynaklı artış ve ilave zamla birlikte 2024 Ocak'tan itibaren geçerli olacak şekilde toplamda yüzde 49,25 zam yapılmıştı.

Temmuz 2024 memur maaşı hesaplama! Memur maaşlarına ne kadar zam gelecek?

TEMMUZ 2024 MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMMI 

Toplu sözleşme gereğince, memur maaşları için enflasyon farkı 6 aylık dilimler olarak hesaplanıyor. Toplu sözleşme gereği memurlara 2024'ün 2. yarısı için Temmuz ayında yüzde 10'luk zamma ek olarak enflasyon farkı da veriliyor.

Bu yıl TÜFE ocak-mayıs döneminde yüzde 22,72 oranında artmıştı. Söz konusu bu verilere göre, Haziran 2024 enflasyonu sıfır bile gelse 5 aylık verilere göre, memur ve memur emeklisinin maaşında yüzde 17,38'lik artış kesinleşti. Konu ile ilgili olarak örnek vermek gerekirse bu yılın ilk 6 ayının resmi enflasyonu eğer yüzde 25 olursa toplu sözleşme zam farkının çıkarılmasıyla gerçekleştirilen hesaplamayla Temmuz ayında memurlar ve memur emeklileri yüzde 19,56 oranında zam alacak.

6 aylık enflasyonun yüzde 25 çıkması ve maaş zammının yüzde 19,56 seviyelerinde gerçekleşmesi halinde memur maaşları şu şekilde olacak:

Ekonomisten kira açıklaması: "Kurum’un Bakan yapılmasıyla kiraların daha da artmasını bekliyorum"

Bursa ve Tekirdağ'da 5 arsa ile 3 konut satılıyor! Belediyeden taksitle ev sahibi olma fırsatı!

Ev sahibinden fırsatçı emlakçıya tokat gibi kira yanıtı: Sizin gibi emlakçılar yüzünden kiralar tavan yaptı!


Geri Dön