28 / 04 / 2024

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 1,1 milyar dolar azaldı!

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 1,1 milyar dolar azaldı!

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, nisanda bir önceki aya göre 1,1 milyar dolar azalarak 156,5 milyar dolar oldu.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Nisan 2023 dönemine ait özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu gelişmelerini yayımlandı.

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, bu yılın Nisan ayında özel sektörün yurt dışından sağlamış olduğu toplam kredi borcu 2022 yılı sonuna kıyasla 1,1 milyar dolar azaldı ve 156,5 milyar dolara geriledi. Ayrıca verilen detaylara göre, söz konusu bu dönemde özel sektörün yurt dışından sağlamış olduğu uzun vadeli kredi borcu 1,8 milyar dolar düşüşle 147,7 milyar dolar, kısa vadeli kredi borcu (ticari krediler hariç) ise 709 milyon dolar arttı ve 8,8 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 1,1 milyar dolar azaldı!

Yine verilen detaylara göre, bankaların uzun vadeli kredi biçimindeki borçlanmaları Nisan ayında 2022 yılı sonuna göre 687 milyon dolar azalırken, tahvil ihracı borçlanmaları da 1,6 milyar dolar düşüşle 12,3 milyar dolar şeklinde oldu.

Yine verilen detaylara göre, aynı dönemde bankacılık dışı finansal kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmaları 24 milyon dolar artarken, tahvil stoku da 1,2 milyar dolar geriledi ve 1,2 milyar dolar seviyelerinde gerçekleşti. Ayrıca söz konusu bu dönemde finansal olmayan kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmaları 2,1 milyar dolar artarken, tahvil stoku da 777 milyon dolar azaldı ve 8,6 milyar dolara indi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön