01 / 05 / 2024

Özel sektörün yurtdışı kredi borcu azalmaya devam ediyor!

Özel sektörün yurtdışı kredi borcu azalmaya devam ediyor!

Özel sektörün Temmuz ayı yurtdışı kredi borcu açıklandı. Verilere göre borcun toplam tutarı temmuzda 2021 sonuna kıyasla 7 milyar dolar azalışla 162 milyar dolar oldu.



Özel sektörün yurtdışından sağladığı toplam kredi borcu 2021 sonuna göre 7 milyar dolar düşerek 162 milyar dolar oldu.

Özel sektörün yurtdışı kredi borcu azalmaya devam ediyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan verilerine göre, özel sektörün yurtdışından sağladığı toplanm kredi borcu 2021 sonuna göre 7 milyar dolar azalarak 162 milyar dolara ulaştı. Uzun vadeli kredi borcu 2021 yılının sonuna göre 7,1 milyar dolar düşüşle 154,5 milyar dolar oldu. Kısa vadeli kredi borcu 2021 yılının sonuna göre 85 milyon dolar artışla 7,6 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti. Özel sektörün bir sene içinde gerçekleştirilecek olan anapara geri ödemelerinin toplam 44,2 milyar dolar oldu. İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön