29 / 04 / 2024

Özelleştirmeden devlet kasasına üç ayda 767 milyon dolar girdi!

Özelleştirmeden devlet kasasına üç ayda 767 milyon dolar girdi!

İlk çeyrekte özelleştirme geliri 767.1 milyon $ oldu. Elektrikte özelleştirmelerin devam edeceği yıl boyunca ÖİB' in toplam hedefi ise 6.8 milyar liralık gelir...




İlk çeyrekte özelleştirme geliri 767.1 milyon $ oldu. Elektrikte özelleştirmelerin devam edeceği yıl boyunca ÖİB'nin toplam hedefi ise 6.8 milyar liralık gelir.


Yatırımcıların dikkatinin ağırlıklı olarak yerel seçime odaklandığı ilk çeyrekte, özelleştirme uygulamalarından 767.1 milyon dolar gelir elde edildi. Yılın kalanında EÜAŞ'a ait termik ve hidroelektrik santralların özelleştirme sürecinin devam etmesi, yasal hazırlıklara bağlı olarak  İzmir  Limanı, Haydarpaşa Limanı ve İGDAŞ'ın ihale süreçlerine başlanması bekleniyor. 


Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) internet sitesinde yayınlanan kaynak kullanım tablosuna göre, ilk üç ayda Hazine'ye toplam 1.05 milyar dolar aktarıldı. Bu yıl için toplam 6.854 milyar liralık özelleştirme gelir hedefi bulunan ÖİB, geçen yılın tamamında 6.71 milyar dolarlık özelleştirme uygulama geliri elde etmiş, Hazine'ye 4.54 milyar dolar aktarılmıştı.  


SIRADA HANGİLERİ VAR?   


ÖİB portföyünde bulunan varlıklardan ihale süreci devam edenlerde ise; Yatağan Santralı için 30 Nisan'da, EÜAŞ'a ait dört akarsu santrali için 9 Mayıs'ta, Kalamış Yat Limanı için 12 Mayıs'ta, İstinye Taşınmazı için 13 Mayıs'ta, Derince Limanı için 28 Mayıs'ta, Şans Oyunları-Milli Piyango için 27 Haziran'da ve Hidrojen Peroksit'in yüzde 28,2 hissesi için 14 Temmuz'da son teklif verme tarihi bulunuyor.



Akşam


Geri Dön