16 / 05 / 2024

devlet özelleştirmeden ne kadar kar etti

devlet özelleştirmeden ne kadar kar etti

İlk çeyrekte özelleştirme geliri 767.1 milyon $ oldu. Elektrikte özelleştirmelerin devam edeceği yıl boyunca ÖİB' in toplam hedefi ise 6.8 milyar liralık gelir...

Emekli promosyon en çok veren banka! Hangi banka ne kadar promosyon veriyor? Emekli promosyon sorgulama e-devlet!

Emekli promosyonu en çok veren bankalar milyonlarca emekli tarafından araştırılıyor. Bankalar, promosyon yarışına girerken, emekliler hangi bankanın ne kadar promosyon verdiğini merak ediyor. Öte yandan emekli promosyon sorgulama e-devlet üzerinden aratılıyor. İşte ayrıntılar...

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor! Eğer E-devlette yoksa hemen bunu yapın!

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri Mart ayı itibarıyla resmen başlıyor. Peki 2024 yılı emlak vergisi ödeme ekranı E-devlet'te yoksa ne yapmak gerekiyor? 

CHP’li Ednan Arslan'dan özelleştirme tepkisi: Özelleştirmelerin gerekçesi ne? Kime sordunuz?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir’de özelleştirilmek istenilen taşınmazlara tepki göstererek, "Özelleştirmelerin gerekçesi ne? Kime sordunuz?" dedi.

TÜVTÜRK açıkladı! Araç muayene ücretleri cep yakıyor...

Periyodik olarak yapılan araç muayenesinde yetkili tek kuruluş olan ve ücretlerdeki yükseliş nedeni ile sıklıkla eleştirilerin odağında yer alan TÜVTÜRK’te muayene ücretinin özelleştirmeden sonra yükseldiği açıklandı.

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Devlet prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara sosyal destekte bulunuyor. Peki, Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Kentsel Dönüşüm kredisinde devlet desteği ne kadar? İşte 10 soruda kentsel dönüşüm kredisi tüm detaylarıyla!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında merak edilen soruları yanıtladı. Peki, Kentsel Dönüşüm kredisinde devlet desteği ne kadar? İşte detaylar...

2023 Tarım destekleri çiftçilere yetiyor mu? Gübre ve mazot fiyatlarındaki yükselişe karşı devlet desteği ne kadar?

Bu yıl da tarım ürünlerine verilecek destek miktarları, çiftçiler zaten ürünlerini ekmiş, hasat yapmış ve satmış olduktan sonra açıklandı. Maliyetler yükselirken, devletin sağladığı desteklerin oranı maalesef bu yükselişi karşılayamıyor. İşte 2023’te çiftçiler için sunulan destekler...

Sağlık Bakanlığı 112. Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası ne zaman? Sağlık çalışanları aman kaçırmayın! 

Sağlık Bakanlığı tarafından 11 bin 623'ü hekim ve 297'si yan dal uzmanı bin 812 uzman hekim olacak şekilde, 13 bin 435 hekimin görev yeri belirlenecek. Peki Sağlık Bakanlığı 112. Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası ne zaman?

Devlet hibe desteği ne kadar oldu? KOOPDES hibe desteği ne kadar, kaç TL?

Ticaret Bakanı Bolat, KOOP-DES'te kadın kooperatiflerine ilişkin hibe tutarlarının artırıldığını açıkladı. Peki, Devlet hibe desteği ne kadar oldu? KOOPDES hibe desteği ne kadar, kaç TL?

DASK'ta yeni dönem! Devlet bakın ne kadarını ödüyor!

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketinin ardından DASK, bir kez daha ön plana çıkmıştır. Daha önce belirlenen en yüksek teminat tutarı olan 640 bin lira, yeni düzenleme ile birlikte 1 milyon 280 bin liraya çıkarılacak.

Temel atma töreniyle gündem olan Defne Devlet Hastanesi hasta kabulüne başladı!

"Asrın felaketi"nin ardından 24 Mart tarihinde Bostancık Mahallesi'nde temeli atılan ve temel atma töreniyle gündem olan Defne Devlet Hastanesi hasta kabulüne başladı...

Tek katlı prefabrik evler ne kadar? Devlet prefabrik ev desteği veriyor mu?

Vatandaşlar devket tarafından sağlanan prefabrik ev desteğinin ne kadar olduğunu sorguluyor. Peki, devlet ne kadar destek veriyor? tek katlı prefabrik ev ne kadar? İşte detaylar...

EYT başvuru sonucu sorgulama e-Devlet! EYT başvuru sonuçları ne zaman belli olur? Başvuran herkes şimdi baksın!

'EYT başvuru sonuçları ne zaman belli olacak, açıklandı mı?' sorularının yanıtları sık sık internette araştırılıyor. Peki EYT başvuru sonuçları ne zaman belli olur? EYT başvuru sonucu sorgulama e-Devlet'ten nasıl yapılır?

devlet özelleştirmeden ne kadar kar etti Haberi

devlet özelleştirmeden ne kadar kar etti


İlk çeyrekte özelleştirme geliri 767.1 milyon $ oldu. Elektrikte özelleştirmelerin devam edeceği yıl boyunca ÖİB'nin toplam hedefi ise 6.8 milyar liralık gelir.


Yatırımcıların dikkatinin ağırlıklı olarak yerel seçime odaklandığı ilk çeyrekte, özelleştirme uygulamalarından 767.1 milyon dolar gelir elde edildi. Yılın kalanında EÜAŞ'a ait termik ve hidroelektrik santralların özelleştirme sürecinin devam etmesi, yasal hazırlıklara bağlı olarak İzmir Limanı, Haydarpaşa Limanı ve İGDAŞ'ın ihale süreçlerine başlanması bekleniyor. 


Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) internet sitesinde yayınlanan kaynak kullanım tablosuna göre, ilk üç ayda Hazine'ye toplam 1.05 milyar dolar aktarıldı. Bu yıl için toplam 6.854 milyar liralık özelleştirme gelir hedefi bulunan ÖİB, geçen yılın tamamında 6.71 milyar dolarlık özelleştirme uygulama geliri elde etmiş, Hazine'ye 4.54 milyar dolar aktarılmıştı.  


SIRADA HANGİLERİ VAR?   


ÖİB portföyünde bulunan varlıklardan ihale...