27 / 04 / 2024

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor! Eğer E-devlette yoksa hemen bunu yapın!

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor! Eğer E-devlette yoksa hemen bunu yapın!

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri Mart ayı itibarıyla resmen başlıyor. Peki 2024 yılı emlak vergisi ödeme ekranı E-devlet'te yoksa ne yapmak gerekiyor? 



Yeni yıla girilmesiyle birlikte milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödeme tarihleri pek çok kişi tarafından da merak ediliyor. Tapu sahipleri 2024 yılında emlak vergisi ödemelerini hangi tarihlerde yapacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Tapu sahipleri tarafından ödenmesi gereken emlak vergileri ile ilgili ödemeler internet üzerinden yapılabiliyor. E-Devlet üzerinden yapılacak olan ödemelerde belediyeler aracılığıyla da işlem yapılabiliyor. Peki 2024 yılı emlak vergisi ödeme ekranı E-devlet'te yoksa ne yapmak gerekiyor? 

1. taksit ödemelerinin Mart ayı itibarıyla başlayacağı emlak vergisinin mükellefi;  arsa bina ve arazinin maliki (sahibi), varsa intifa hakkı sahibi (kullananlar), eğer bunlardan her ikisi de yoksa bina, arsa ve araziye malik gibi tasarruf edenler olarak belirtilir. Ayrıca konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükellef sayılıyor. Ev sahibi olanlar emlak vergisini sene içerisinde iki taksit şeklinde ödeme hakkına sahip.

İşte milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri ile ilgili detaylar...

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor! Eğer E-devlette yoksa hemen bunu yapın!

EMLAK VERGİSİ ÖDEME EKRANI 2024

Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisinin ilk taksitleri mart, nisan ve mayıs ayları içerisinde ödenirken, 2.taksitlendiri de kasım ayında yapılıyor. Emlak vergisi ile ilgili olarak herhangi bir borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyenler söz konusu bu işlemleri belediyelerden ya da internet üzerinden e-Devlet aracılığıyla Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunmuş olduğu İnternet Vergi Dairesi hizmeti işlemlerinden kolaylıkla öğrenebiliyor.

2024 yılı emlak vergisinin 1. taksit ödemeleri, Mart-Mayıs ayları arasında yapılacak.


BELEDİYE EMLAK VERGİSİ ÖDEME EKRANI E-DEVLET'TE YOKSA NE YAPMAK GEREKİR?

Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödeme işlemi belediyeler aracılığıyla gerçekleştirildiği için ilgili belediyenin E-Devlet entegrasyonunun bulunması gerekiyor. Söz konusu bu entegrasyonun olmaması ve belediyenin resmi web sitesi üzerinden ödeme yapılmaması durumunda da belediyeye doğrudan gidilip ödemelerin yapılması gerekiyor. 

RAMS Türkiye'nin 4 projesi depreme dayanıklılıkta tam not aldı!

Ev sahipleri: Yüzde 25 zam sınırı çok yanlış bir karardı, her ev sahibi zengin değil! 

TOKİ İstanbul Gaziosmanpaşa projesi için beklenen tarih geldi! 665 konutluk dev proje yarın ihaleye çıkıyor!


Geri Dön