27 / 09 / 2024

BES sözleşmesinde devlet katkısı ne zaman yatar?

BES sözleşmesinde devlet katkısı ne zaman yatar?

BES’e katılım 10 milyona yaklaşırken, katılımcıların cevap aradığı sorular da artıyor. En çok merak edilen sorulardan biri olan devlet katkısının ne zaman hesaplara yattığı sorusunu BES Danışmanı Sefa Dalkılıç cevapladı.




Bireysel Emeklilik Sistemi’ne ilgi artarken, BES’le ilgili sorularına cevap arayanların da sayısı çoğalıyor. En çok merak edilen sorulardan biri de BES’in en büyük avantajlarından biri olan yüzde 30 devlet katkısının ne zaman hesaplara yattığı. BES Danışmanı Sefa Dalkılıç https://x.com/besyatirim101 X sosyal medya hesabından bu sorunun cevabını verdi.

Dalkılıç paylaşımında şunları söyledi.

BES sözleşmesinde devlet katkısı ne zaman yatar?

BES’e kredi kartı ile ödeme yapmanız durumunda devlet katkısında geç yatmalar görebilirsiniz bunu bilmezseniz kurum devlet katkısı yatırmadı diye şikayet edersiniz bunu açıklayacağım .

Şimdi normalde banka hesabından ödeme yapılması durumunda bugün ödedik diyelim, bir sonraki ay Ekim’in son iş günü hesabınıza geçer.

 Ama

Kredi kartı ile ödeme yapılması durumunda 40 gün blokaj süresinden paranız 40 gün sonra hesaba geçer ve devlet katkısı da para hesaba geçtikten sonra ki ay hesaba yatar .

Örnekle açıklayalım; -1 Haziran 1000 TL kredi kartı ile ödeme yaptık.

- Yaklaşık Temmuz 10 gibi en geç hesabınızda görürsünüz paranızı

- Devlet katkısı da para temmuz da hesaba geçtiği için bir sonraki ay olan Ağustos ayında hesaba geçer yani 29 Ağustos da devlet katkısı hesabınıza yansımış olur.

İŞTE O PAYLAŞIM 
 

5 milyona kadar olan konutlarda hareketlilik devam eder, genele yayılmaz

Belediyeler iki şehirde konut imarlı 18 adet arsa satıyor!

‘Büyük tufan geliyor’ diyen altın kahini İslam Memiş’ten yeni uyarı!

Asgari ücretlinin 3+1 ev alabilmesi için ortalama 180 yıl gerekiyor! 

Gram altın 3.000 TL sınırına dayandı! Kapalıçarşı'da yer yerinden oynadı! 24 Eylül 2024 canlı altın fiyatları

2024'ün ilk altı ayında konut stoku 84 bin 519 adet arttı!

Benzine 1 lira 20 kuruş zam geldi! Akaryakıtta yeni fiyatlar kaç TL oldu? PO, Opet, Shell benzin fiyatları 24 Eylül 2024

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön