27 / 09 / 2024

‘Büyük tufan geliyor’ diyen altın kahini İslam Memiş’ten yeni uyarı!

‘Büyük tufan geliyor’ diyen altın kahini İslam Memiş’ten yeni uyarı!

Altın yatırımcıların en çok takip ettiği isimler arasında yer alan Ekonomist İslam Memiş, piyasalara dair çok önemli uyarılar yaptı. İşte İslam Memiş’in o açıklamaları…




Altın yatırımcıların en çok takip ettiği isimler arasında yer alan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasalara dair önemli uyarılar yaptı. İslam Memiş açıklamasında yatırımcıların dikkat etmesi gereken kritik seviyelere dikkat çekti. Yaptığı açıklamada ons altın, gram altın, döviz kurları ve Bitcoin gibi pek çok yatırım aracını değerlendiren İslam Memiş, kısa ve uzun vadeli beklentilerini de paylaştı.


BORSA İSTANBUL


Haftayı 9.900 puan seviyesinde tamamlayan ve yatırımcılar tarafından yakından takip edilen BIST 100 endeksi, %0,76’lık bir düşüş kaydetti. Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, bu hafta 9.800-10.200 puan aralığını izleyeceğini ve 10.380 puan seviyesinin sürpriz olmayacağını söyledi.


DÖVİZ KURLARI

Dolar/TL kuru haftayı 34,10 TL’den Euro/TL ise 38,10 TL’den kapattı. İslam Memiş, EUR/USD paritesindeki yükselişin Euro’nun bu hafta pozitif ayrışmasına sebep olduğunu söyledi. Açıklamasında paritenin 1,1181 seviyesine yükselmesiyle euroda kâr satışları beklenebileceğini dile getiren İslamMemiş, 1,1080-1,1180 aralığını izleyeceğini ve sene bitmeden 1,13’lü seviyelerin test edilebileceğini öngördü.

‘Büyük tufan geliyor’ diyen altın kahini İslam Memiş’ten yeni uyarı!

ONS ALTIN


Fed'in 50 baz puanlık faiz indirimi sonrası altın ons fiyatı 2 bin 616 dolar seviyelerini test etmişti. Geçtiğimiz haftayı 2 bin 622 dolardan kapatan ons altın için Memiş, orta ve uzun vadede yükselişin devam etmesini beklediğini ve hedefin 3 bin dolar olduğunu söyledi. Kısa vadede ise kâr satışlarının yaşanabileceğini, 2 bin 575 dolar seviyelerinin destek olarak takip edilmesi gerektiğini vurguladı. Gram altın yatırımcılarına ons altını izlemeleri gerektiğini dile getiren İslam Memiş, yılı 3 bin 3 bin 500 Türk Lirası aralığında kapatacağımızı ve her düşüşün alım fırsatı olduğunu ifade etti.

ELİNDE ALTIN OLAN SATMALI MI?

İslam Memiş ayrıca elindeki altını satmayı düşünenler için de açıklamasında “Gram altın yatırımcısının eğer nakite ihtiyacı yoksa, konut araba almayacaksa bozdurmak için daha erken her yıl yenilenen altın fiyatları söz konusu." ifadelerini kullandı.

İslam Memiş, "Haftanın son işlem günü gram altın 2 bin 920 lirayken haftanın ilk işlem gününde 2 bin 940 TL’ye kadar çıktı. 9 ayda gramın 900 TL’lik bir getiri sağlamış oldu. Uzmanlar uyarıyor. Söz konusu bu artışlar 2025 yılı içinde geçerli olacak. 2025’te 4 bin 4 bin 500 lira 3 bin 3 bin 500 ons altın bekliyoruz." dedi.

Ekonomist Mert Başaran: Borsa, konut ve otomobil uçacak! 

Asgari ücretlinin 3+1 ev alabilmesi için ortalama 180 yıl gerekiyor! 

İki şehirde kiralık arsa ve iş yerleri! Kira bedelleri bin TL'den başlıyor!


Geri Dön