22 / 12 / 2024

Kira sözleşmelerinin e-Devlet'ten yapılmasıyla kira anlaşmazlıklarının önüne geçilecek!

Kira sözleşmelerinin e-Devlet'ten yapılmasıyla kira anlaşmazlıklarının önüne geçilecek!

Hem ev sahiplerini hem de kiracıları yakından ilgilendiren kira sözleşmelerinin e-Devlet'ten yapılmaya başlanmasıyla anlaşmazlıkların önüne geçilmesi planlanıyor.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığ açıklamada Türkiye'de, e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmaya başlanan kira sözleşmesiyle taraflar arasındaki anlaşmazlıkların önüne geçilmesinin planlandığını dile getirdi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada Türkiye'de, e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmaya başlanan kira sözleşmesiyle taraflar arasındaki anlaşmazlıkların önüne geçilmesinin planlandığını söyledi. Konu ile ilgili olarak paylaşıaln detaylara göre kullanıma açılan uygulamadan ilk aşamada, 18 yaş üzerinde olan e-Devlet kullanıcıları yararlanabiliyor. Söz konusu hizmetin ilk bölümünde, taşınmaz sahibi gerçek kişiler tarafından e-Devlet Kapısı "Kira Sözleşmesi İşlemleri" üzerinden hazırlanmış olan sözleşme, kiracı tarafından yine e-Devlet Kapısı üzerinden onaylanması olaraklerleniyor.

Ülkemizde, e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmaya başlanan kira sözleşmesiyle ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların önüne geçilmesinin hedeflendiği belirtildi

Kira sözleşmelerinin e-Devlet ten yapılmasıyla kira anlaşmazlıklarının önüne geçilecek!

Bursa'da faaliyet gösteren gayrimenkul danışmanı Furkan Gültaş pek çok kişiyi yakından ilgilendiren konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, son senelerde gayrimenkul kira fiyatlarındaki ciddi artışlar sebebiyle bazı kiracı ve mülk sahipleri arasında anlaşmazlıklar yaşandığını söyledi.

Yaptığı açıklamada Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bunların önüne geçebilmek amacıyla çalışma başlatıldığını dile getiren Gültaş, "Bakanlığın üzerinde çalıştığı e-Devlet üzerinde kira sözleşmeleri hizmeti 5 Kasım tarihinde vatandaşların kullanımına sunuldu. Söz konusu bu hizmetin ilk aşaması mülk sahipleri ve kiracıların kullanımına açık. 2. aşamada da gayrimenkul danışmanlarının ve yetki verilen diğer kişilerin sözleşme hazırlama ve tarafların onayına sunulması da sürece dahil olacak." diye konuştu.

Başlatılan bu uygulama ile sözleşme sürecinde şeffaflığın sağlanmasının hedeflendiğini kaydeden Gültaş, şunları dile getirdi: "Söz konusu bu uygulama sayesinde taraflar arası anlaşmazlıkların önüne geçilip daha şeffaf bir sözleşme süreci yürütülürken tarafların sözleşmeye ulaşması, sözleşme üzerindeki değişiklikleri sağlayabilmesi de kolaylamış olacak. Aynı zamanda fahiş kira bedellerinin ve artışlarının da önüne geçilerek gayrimenkul değer haritasına veri sağlama konusunda önemli destek de sağlayacak. Ayrıca kiralama süreçlerinde sözleşmelerin teminini talep eden kurumların söz konusu bu sistem üzerinden sözleşmelere ulaşarak tarafların sözleşme iletme yükünden de kurtarılması da hedefleniyor."

 

Türkiye'deki 41 milyonluk konut stokunun 7 milyonu hemen yenilenmeli!

Ev almak isteyenler dikkat! 120 ay vadeli 1 milyon TL'lik konut kredisinin masrafları ne kadar? 

Konut fiyatları artmaya devam edecek mi? Ev almak için doğru zaman mı? 


Geri Dön