06 / 05 / 2024

Özensan Mühendislik'ten konkordato talebi!

Özensan Mühendislik'ten konkordato talebi!

Ankara'da faaliyet gösteren Özensan Mühendislik borçlarını yapılandırmak için konkordato talebinde bulundu. Üç kişilik geçici konkordato komiseri heyeti atanan firma, hacizlere karşı korumaya alındı. 



Ankara merkezli Özensan Mühendislik Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ, hacizlere karşı korumaya alındı. Birçok önemli inşaat projesine imza atan firma  yaşadığı mali sıkıntıyı aşamayınca mahkemeye başvurdu ve konkordato talebinde bulundu.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre,  Ankara  3. Asliye Ticaret Mahkemesine başvuran şirkete üç kişilik geçici konkordato komiseri heyeti atandı. 

Mahkeme, Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Levent Börü, Finans Uzmanı Aslıhan Seyhan, İnşaat Mühendisi ve Mehmet Boyacı'yı şirkete konkordato komiseri olarak seçti.

Elektrik Mühendisi Erdoğan Özen tarafından aile şirketi olarak kurulan Özensan, inşaat alanında önemli projelere imza atmıştı. Başta  TOKİ  olmak üzere Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı gibi çeşitli bakanlık ve belediyelerin büyük inşaat projeleri Özensan imzasına sahip.


Geri Dön