Genel

Özerli ve Belda, Aşkabat'taki işlerini Nevruz'a yetiştirdi!

Türkmenistan'da faaliyet gösteren Türk şirketleri tamamladıkları  okul, konut, kreş gibi projelerini Nevruz arefesinde törenle hizmete açıyorlar. Özerli İnşaat, 160 çocuk kapasiteli ana okulunu, Belda İnşaat şirketi de konut projelerini hizmete  açtı

Türkmenistan 'da Bahar Bayramı olarak kutlanan Nevruz Bayramı için kutlamalar bu yıl erken başladı. Ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan Nevruz Bayramı için başkent  Aşkabat 'a 140 km uzaklıktaki Kaka ilçesinde şölen düzenlendi.

Yaşlı genç binlerce insanın katıldığı törenlerde halk çeşitli etkinliklerle baharın gelişini kutladı. Yaylada pehlivanlar güreş tutarkan, gençler de ülkede Nevruz 'un simgesi olan dev salıncaklarda sallandılar. çocuklar geleneksel 'Aşık' oyunu oynarken, yaylada bulunanlara milli  yemekler ikram edildi, folklor gösterileri sunuldu, ülkenin tanınmış sanatçıları  da konser verdi. Kutlamalar kapsamında ülkede 21-22 Mart resmi tatil ilan edilirken, 21 Mart günü Anev yaylasında yapılacak törenlere devlet erkanının da katılması  bekleniyor.

Öte yandan, ülkede faaliyet gösteren Türk şirketleri de tamamladıkları  okul, konut, kreş gibi projelerini Nevruz arefesinde törenle hizmete açıyorlar. Özerli İnşaat şirketi de 160 çocuk kapasiteli ana okulunu törenle hizmete  açtı. Yaklaşık 6 milyon dolara mal olan projenin açılış törenine Türkmenistan  Demiryolları Bakanı Rozımurat Seyitkuliyev, Türkiye 'nin Aşkabat Büyükelçisi şževki  Mütevellioğlu, şirket genel müdürü Feyzullah Buladi ve demiryolları çalışanları  katıldı.

Nevruz kutlamaları kapsamında Belda İnşaat şirketi de yaklaşık 10 milyon dolara mal olan konut projelerini hizmete açtı.

AA