08 / 05 / 2024

Özgörkey Grubu İzmir'de yatırıma devam edecek!

Özgörkey Grubu İzmir'de yatırıma devam edecek!

Özgörkey Grubu, Mürselpaşa Bulvarı'ndaki eski Toskana Deri Fabrikası'nın olduğu alana farklı bir proje inşaa etmek için çalışıyor



Yıl sonuna kadar Kordon'daki butik otellerini hizmete açmayı planlayan grup, Mürselpaşa Bulvarı'ndaki eski Toskana Deri Fabrikası'nın olduğu alana da farklı bir proje inşaa etmek için çalışıyor.

İzmir'in önde gelen yatırımcılarından birisi olan Özgörkey Grubu, kente yatırıma devam edecek. Gıda başta olmak üzere otomotiv ve turizm yatırımlarına ağırlık verecek olan grup, otomotivde iyi bir fırsat çıkması halinde büyümeyi planlıyor. Yıl sonuna kadar Kordon'daki butik otellerini hizmete açmayı planladıklarını belirten E. Özgörkey Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Selim Özgörkey, Mürselpaşa Bulvarı'ndaki eski Toskana Deri Fabrikası'nın olduğu alana da farklı bir proje inşaa edeceklerini söyledi. Gıdada Torbalı'daki fabrikalarında sürekli kapasite artırdıklarını açıklayan Özgörkey, Hilton Oteli'nin karşısındaki alan içinde bir süre bekleyeceklerini kaydetti.

Satışlar iyi
BMW 5 Serisi'nin tanıtımı için Özgörkey Ailesi'nin klasik otomobil kolleksiyonunun yer aldığı Key Garage'de yapılan kokteylde konuşan Özgörkey Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Selim Özgörkey, otomotiv sektörünü ve grup yatırımlarını değerlendirdi. Otomobil satışlarında bu yıl 2009'u yakalayacaklarını dile getiren Özgörkey, ilk çeyreğin öngördüklerinden iyi geçtiğini söyledi. Geçen yıl hedeflerini kampanya ve karsız satışlarla tutturduklarını dile getiren Özgörkey, "Bu yıl piyasada bir hareketlilik var. İlk 3 ayda otomobil satışları çok iyi gidiyor. Biz yıl sonuna kadar 400'e yakın BMW, 180 Land Rower ve 30-40 mini araç satışı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca bu sektörde doğru marka ve doğru yatırım önümüze çıkarsa bunu da değerlendiririz" dedi.

İzmir'e her zaman olduğu gibi yatırım yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Özgörkey, 33 odalı Kordon'daki butik otellerini de yıl sonuna kadar hizmete açmayı planladıklarını kaydetti. Mürselpaşa Bulvarı üzerindeki Toskana Deri'nin eski fabrikasına da farklı bir proje yapacaklarını dile getiren Özgörkey, burası için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Hilton Oteli karşısındaki yerleri için hazırladıkları projenin Büyükşehir Belediyesi'nden döndüğünü, şu anda beklemeye geçtiklerini açıklayan Özgörkey, burada henüz nasıl bir proje hayata geçireceklerine karar vermediklerini ifade etti.

Kriz dönemi olmasına rağmen gıda yatırımlarını sürdürdüklerini ve alanlarındaki pazar paylarını artırmayı başardıklarını açıklayan Özgörkey, otomotivde satışlarda miktar bakımından biraz düşüş yaşadıklarını kaydetti. Kriz döneminde otel inşaatlarının devam ettiğini, Antalya'daki endüstriyel çamaşır yıkama tesisinin büyüyerek çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Özgörkey, krize uyum sağladıklarını dile getirdi. Gıda ve turizmde sezon dönemlerinde 750 kişiye istihdam sağladıklarını açıklayan Özgörkey, yeni yatırımlar ile birlikte çalışan sayılarını daha da artıracaklarını vurguladı.

Otomotivde vergi yükü ağır
Kendi segmentlerinde Özel Tüketim Vergisi'nin yüzde 84 olduğunu, bunun üzerinden de yüzde 18 KDV alındığını belirten Özgörkey, bu vergi yükleri ile sektörün 1 milyon adet satış rakamlarını yakalamasının mümkün olmadığını söyledi. Almanya'da 50 bin Euro'ya satılan bir aracın Türkiye'de vergiler eklendiği zaman 110 bin Euro'ya satıldığını açıklayan Özgörkey, son dönemde karlılıkların da yüzde 1'in altına düştüğünü kaydetti. Vergi yükünün azaltılması gerektiğini ifade eden Özgörkey, makul rakamlara çekilmesini beklediklerini sözlerine ekledi.
Murat Şahin / Yeni Asır


Geri Dön