02 / 05 / 2024

Özgür Demirtaş yatırımcıları uyardı! Enflasyonu olan para birimi kumbaraya atılmaz!

Özgür Demirtaş yatırımcıları uyardı! Enflasyonu olan para birimi kumbaraya atılmaz!

Milyonlarca yatırımcı elindeki birikmiş parasını euro ve dolardan yana kullanıyor. Yatırımcılar paralarını katladıklarını düşünürken ekonomist Özgür Demirtaş'tan uyarı geldi. 



Döviz kurları TL karşısında değer kazanmaya devam ediyor. Dolar kuru bugün 29,98 liraya kadar yükselirken euro ise 32,78 lira oldu. Yatırımcılar ise döviz kurlarındaki yükseliş karşısında ellerindeki birikmiş paraları dolar ve euro olarak değerlendirmeyi tercih ediyor. Yatırımcılar dolar, euro ve frank gibi döviz kurları ile paralarını katladıklarını ve yatırım yaptıklarını düşünürken ekonomist Özgür Demirtaş'tan yatırımcılara deyim yerindeyse başlarından aşağı kaynar su dökecek bir açıklama geldi. Özgür Demirtaş sosyal medya hesabı X'ten  ''Size yıllar önce VİDEO çekip yüz kez anlattım. Ne dedim? Enflasyonu olan para birimi kumbaraya atılmaz.'' diyerek yatırımcıları uyardı. Paylaşımın altına ise saatler içinde onlarca yorum geldi. İşte o açıklama ve gelen yorumlar... 

Özgür Demirtaş @ProfDemirtas

Sevgili Arkadaşlar,

Size yıllar önce VİDEO çekip yüz kez anlattım. Ne dedim? Enflasyonu olan para birimi kumbaraya atılmaz.

Kağıt para (ister TL, ister Dolar, İster Euro, İster Frank) kumbaraya atılmaz. Videoda ne dedim ENFLASYONU olan para birimi kumbaraya atılmaz. Ee yani Dünyada her para biriminin enflasyonu olduğu için hiçbir para birimi kumbaraya atılmaz!

Atmayın kardeşim. Alüminyum kutu toplasanız bile daha yararlı!

Finans V Ekonomi @finansvekonomi: ''Kumbara olayı çocuklara tasarrufu benimsetmek, öğretmek için çıkarılmış bir iş zaten. Bunu hele ki modern dünyada bir yetişkinin sürdürmesi komik. Enflasyon olmasa bile herhangi bir tasarruf için reel getiri talep etmemek makul bir davranış değil.''

Ekrem DEMİR@eko061905 @ProfDemirtas ''hocam şu an abone olduğumuz da eski yayınlarınızı dinleyebiliyor muyuz ?

Sercan @sercan34finans: ''Yav adamlar para biriktirmeden nasıl yatırım yapsın? İlla ki Bi birikim lazım. İlla Bi kumbara mantığı lazım. Biraz da olsa biriksin ki yatırım yapılsın. Kaldı ki kumbara genelde çocuklara biriktirme alışkanlığı kazandırmak için kullanılır.

Mithat Karaca@MithtKaraca: ''Hocam ben kumbara işini 5 yıldır yapıyorum fakat video daki gibi değil.1-2 ayda sonra kumbarayı açıyorum çıkan paranın üzerine az yada çok para ekleyip çeyrek altın http://alıyorum.Başka türlü birikim yapmama imkan yok maalesef.


Turhan Çelik  @Clktrn: ''Bozuk paraları kutuya atarım,3-4 ay önce saydım, 142 tl vardı,28 ekmek alabiliyordum, atmaya devam ettim, sabah saydım 268 tl var, sadece 33 ekmek alabiliyorum,az öncedede bu twitinizi gördüm, kesinlikle kumbaraya atılmaz.

zangief @zangiefbnb: ''0,001 bitcoin olarak atıyoruz hocam, ona da kızıyorsun regüle değil, güvence yok diye, ne atalım kendimizi mi atalım kumbaraya artık bir karar ver hocam :))''

Altın yükselişte! Yatırımcılar dikkat! 1 gram altın kaç TL? 9 Ocak 2024 canlı altın fiyatları

Altın almak için doğru zamanı bekleyenler dikkat! Hatice Kolçak açık açık tarih verdi!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön