Ekonomi

Özgür Demirtaş yine uyardı! Doların son hamlesi Türkiye için çok kötü oldu!

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından ekonomiye ilişkin görüşlerini paylaşmaya devam ediyor. Demirtaş, doların Euro'yu geçmesinin ardından döviz kurlarıyla ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.Dr

Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Prof. Dr. Özgür Demirtaş doların Euro'yu geçmesinin ardından döviz kurlarıyla ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. İşte Demirtaş'ın son zamanlarda yaptığı sosyal medya paylaşımları...

 

"TÜRKİYE İÇİN ÇOK KÖTÜ"

Prof. Dr. Demirtaş, küresel tüm para birimlerine karşı değerlenen dolar kurunun Euro kurunu da geçmesini “çok kötü” olarak değerlendirdi. 
Dolar kuru geçtiğimiz gün, 20 yıl sonra Euro kuru ile eşitlenmişti. Bu durumda 1 dolar 1 Euro'ya eşitlenirken, ABD'nin açıklanan enflasyon verilerinin ardından dolar eşitliği bozdu ve Euro kurundan daha değerli konuma gelmişti.

"EURO İLE SATIP DOLARLA ALIYORUZ"

Özgür Demirtaş Euro’nun dolar kuru karşısında erimesinin Türkiye için çok kötü olduğuna dikkat çekti. Özgür Demirtaş, Twitter hesabından, “Euro’nun dolar karşısında erimesi Türkiye için iyi değil çok kötü. Türkiye malını Avrupa’ya satar (Euro ile), hammaddesini ise Dolar ile alır. Euro Dolar düştükçe bu Türkiye’nin zararına olur. Net mi?” diye kaydetti.

 

DEMİRTAŞ'TAN ÇOK KONUŞULAN O YANIT

Demirtaş Twitter’da Ercan Faraş isimli bir sosyal medya kullanıcısının, “İhracat rekorlarından sonra istihdam rekoru da geldi. Global Resesyon beklediği dönemde Türkiye'nin üretimi artmaya devam ediyor. Bizim sözde ekonomistler görmez ama dünya bunu konuşuyor” şeklinde paylaşımına sosyal medya platformu Twitter'dan “Allah akıl versin” sözüyle yanıtladı.

Ekonomist Özgür Demirtaş'ın söz konusu Twitter paylaşımı şu şekilde:

“Ercan Dünya’nın bunu konuştuğundan Dünya’nın haberi var mı? Türkiye cari açık rekorları kırıyor tık yok. Ama ucuz köleliğe gelen ucuz mal talebiyle övünüyor. Allah akıl versin. Bu arada Robin’i iyi tanırım beraber çok konuşma yaptık. Diğer twitlerini niye yazmıyorsun? Niye.”

Milli Emlak'tan kelepir daire fırsatı! 255 bin TL'ye konut satıyor! Sakın kaçırmayın!

Brent petrol 100 dolarda zorlanıyor! Brent petrolde yukarı yönlü hareket devam edecek mi?

Peugeout SUV 5008'de yüzde 0.99 faiz kmapanyası şimdi başladı! 15 Temmuz 2022 fiyat listesi...