18 / 05 / 2024

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a deprem bakanlığı önerisi: En önemli beka sorunu İstanbul depremi! 

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a deprem bakanlığı önerisi: En önemli beka sorunu İstanbul depremi! 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a deprem üzerine, ismi doğrudan deprem bakanlığı şeklinde olmasa da doğal afetlerle mücadele ve depreme hazırlık üzerine bir bakanlık kurulmasını önerdiğini belirtti. İşte Özel'in o açıklaması...



CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile geçtiğimiz gün gerçekleştirdikleri görüşme ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

"Kamuoyunun gündeminde ne varsa hepsini dün Sayın Erdoğan ile konuşma imkanı bulduk. Ortaya koyduğum gündemlerin tamamını kendisi dinledi, not alındı. Dünkü toplantının Türkiye demokrasisi açısından önemli bir kilometre taşı olduğunu ifade etmek isterim" diye konuşan Özgür Özel, siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonunun demokrasi için hep felaket olduğuna dikkat çekti. 

Özgür Özel den Cumhurbaşkanı Erdoğan a deprem bakanlığı önerisi: En önemli beka sorunu İstanbul depremi! 

Oda TV'de yer alan habere göre; CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Deprem Bakanlığı ile ilgili öneri sunup sunmadığı soruldu. 

Özgür Özel, Deprem Bakanlığının kurulmasını önemsediğine dikkat çekti ve Türkiye'nin en önemli beka sorunlarından bir tanesinin hazırlıksız yakalanılacak olan İstanbul depremi olduğunu, İstanbul depreminde milyonlarca kişinin ölebileceğini dile getirdi. 

Söz konusu açıklamasında "İstanbul depreminin yaşandığında eğer tam hazır değilsek Türkiye ekonomisi çöker. Türkiye'nin ayrıca finans dünyası ile irtibatı kesilir. Türkiye'nin bazı şirketlerinin yöneticilerini ve o şirketlerin yönetim merkezlerini kaybederiz. Türkiye'nin Avrupa ile Asya arasındaki bağlantısı ortadan kalkabilir. O şehre insani yardım ulaştırmak da imkansız hale gelebilir" ifadelerini kullanan Özel, bu meselenin iktidarın da belediyenin de tek başına çözemeyeceği bir mesele olduğunun altını çizdi. 

Özel, İstanbul depreminin kendisinin ülke için bir beka sorunu olduğunu vurguladı. 

Özgür Özel den Cumhurbaşkanı Erdoğan a deprem bakanlığı önerisi: En önemli beka sorunu İstanbul depremi! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile deprem bakanlığı üzerine konuştuklarına dikkat çeken Özgür Özel, "Sayın Erdoğan'a bir deprem üzerine, ismi doğrudan deprem bakanlığı olarak konur mu, yoksa doğal afetlerle mücadele ve depreme hazırlık bakanlığı mı olur ancak bir bakanlık kurması önerisinde bulundum" bilgilerini verdi. 

Dahasını da önerdiğinin altını çizen Özel, "Meclis'te grubu bulunan bütün siyasi partilerden birer bakan yardımcısı talep etmesi durumunda ben partimden bir bakan yardımcısı görevlendireceğimi ve depreme meselesini siyaset üstü bir şekilde ele almanın, siyasetin kısır tartışmalarının dışına çıkarmanın, bir beka sorununu el birliği ile ortadan kaldırmanın önemi ile ilgili değerlendirmelerimi aktardım. Sayın Cumhurbaşkanı dikkatle dinledi, not aldı ve not aldırdı. Fakat bu konuda biliyorsunuz, Anayasa gereği yeni bakanlıklar kurulması kendi yetkisindedir. Kendi uhdesindedir. Nasıl bir adım atılacağını bilmiyorum. Kurulmasını önemserim. Partimizden talep olmaıs halinde deprem bakanlığına bir bakan yardımcısı vermeyi siyasi açıdan değil insani açıdan, vicdani açıdan ve o gün pişman olmamak için almamız gerekli sorumluluk şeklinde görürüm" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Büyük deprem İstanbul'un kıyılarında daha çok hasar yaratır düşüncesi yanlış! Tam 600 bin birim bir an önce değişmeli!

Kurban Bayramı emekli ikramiyesi 2024: Kurban Bayramı ikramiyesi 2024 ne zaman yatacak? 

Banka banka mevduat faiz oranları değişti! 1 milyon liranın getirisi ne kadar?


 


Geri Dön