25 / 12 / 2024

Özsu Grubu, 40 milyon dolar değerinde 4 tesis kuracak!

Özsu Grubu, 40 milyon dolar değerinde 4 tesis kuracak!

Özsu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özsu, sağlık alanında 55 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını bildirdi



İbrahim Özsu, düzenlediği basın toplantısında, lojistik, inşaat, otomotiv, pazarlama, petrol ve turizm alanlarında faaliyet gösteren Özsu Grup'un Nükleer Tıp alanında da büyüyeceğini belirterek, özellikle kanserli hücreleri
tanımada kullanılan radyofarmasotik tanı ilaçlarının üretileceği 15 milyon dolarlık Moltek İlaç Fabrikası yatırımını Gebze'de tamamladıklarını bildirdi.

İstanbul'da aralık ayında, 2010 yılında ise Trabzon, Gaziantep ve Ankara'da olmak üzere 4 tesis kurarak toplam 40 milyon dolar değerinde 4 ayrı fabrikayı da hizmete açacaklarını belirten Özsu, "Sağlığa 55 milyon dolarlık yatırım yapıyoruz" dedi.

Grubun üç yıllık hedefinin ise Romanya, Mısır, Bulgaristan ve Katar'da ilaç fabrikası açmak olduğunu belirten Özsu, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde üniversitelerin teknoloji parklarında, nükleer tıp alanındaki yatırımlarına devam ettiklerini söyledi.

Özsu, nükleer tıp alanında yaptıkları yatırımlar sonucunda, Türkiye'de ilk kez Türk bilim adamlarının Ar-Ge çalışmalarıyla kanserli hücreyi tanıyabilen "Moltek FDG" adlı bir ilaç üretimi gerçekleştirildiğini kaydederek, Moltek FDG'nin, Sağlık Bakanlığı'ndan Avrupa Birliği standartlarında ruhsat alan ilk ilaç olduğunu dile getirdi.

2007 yılında kanser taramasında kullanılan PET-CT cihazlarını Türkiye'ye kurmayı düşünürken nükleer tıp alanına yatırım yapmaya karar verdiklerini anlatan Özsu, "Gebze'deki fabrikamızda bu ilacı üretip PET-CT cihazı bulunan hastane ve sağlık merkezlerine sevkıyata başladık. Pazardaki payımız da yüzde 25'e yükseldi.

Pazardan 3 yıl içerisinde yüzde 50 pay almayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Özsu, sağlık sektöründe, sahibi oldukları Ultra Görüntüleme Merkezleri A.Ş. ile hastanelerin hizmet alım ihalelerine girerek var olduklarını belirterek, bu alanda Türkiye'nin "en" büyük görüntüleme şirketi olduklarını söyledi.

Türkiye'de 6 ilde toplam 11 ayrı projeyi gerçekleştirdiklerini kaydeden Özsu, halen 45 milyon liralık taahhüt işi üstlendiklerini, bugüne kadar toplamda 50 milyon liralık iş hacmine ulaştıklarını vurguladı.

İbrahim Özsu, sağlıkta son yıllarda değişen politikaların bu yatırımlarda etkili olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

"Kamu hastaneleri tıpkı güvenlik, temizlik işlerinde yaptıkları gibi birtakım sağlık hizmetleri için hizmet alım ihaleleri düzenlemeye başladı. Mali külfeti ağır olan sağlık hizmetlerini ve buna bağlı bina, ekipman yatırımını özel
sektöre yaptırmaya başladı. Görüntüleme merkezleri bunun en somut örneğini oluşturuyor. Devlet beş kuruş para harcamadan, doktor, sağlık teknisyeni, hemşire gibi personel yüküne de girmeden üstelik en son teknoloji donanımlı cihazları özel sektöre getirtip görüntüleme merkezleri kurdurmaya başladı. Hem bu yatırımı özel sektöre yaptırdı hem de özel sektörün hastane döner sermayesine pay ödemesini sağlayarak ihaleler düzenlemeye başladı. Böylece kamu hastaneleri batı standartlarında sağlık merkezlerine kavuşmuş oldu. Biz de bu açılım politikalarını görüp 2007 yılında sağlık sektörüne girme kararı aldık.

Ultra görüntüleme merkezleri şirketiyle hastanelerin hizmet alım ihalelerine girmeye başladık. Kamu hastanelerinin görüntüleme merkezlerini kurup işletmeye başladık. 9 ilde 11 ayrı projenin taahhüt işini aldık. Toplamda 50 milyon liralık iş hacmine ulaştık. Şu anda Türkiye'de bu alanda en büyük firma olduğumuzu söyleyebilirim. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde Grup 100 milyon avro ciro büyüklüğüne ulaşacak."
AA


Geri Dön