28 / 04 / 2024

Özyazıcı İnşaat, Ataköy´e 5 adalı proje yapacak!

Özyazıcı İnşaat, Ataköy´e 5 adalı proje yapacak!

Özyazıcı İnşaat Nish Adalar´da 600 konut satarken gelecek yıl içinde İstanbul´un ikinci Nish Adalar´ını Ataköy´e kurmanın hazırlıklarını yapıyor



Birçok inşaat firmasının geçtiğimiz yıllarda başladıkları projelere odaklanarak yeni projelere girmekten kaçındıkları bir dönemde 2200 konutluk Nish Adalar Projesi´ne başlayan Özyazıcı İnşaat, satışa sunduğu 1100 konutun 600´ünü yılın ilk yarısında sattı. 2010 yılı için 750 milyon dolarlık bir ciro hedefi belirleyen Özyazıcı, elde ettiği 200 milyon TL´lik rakam ile bu hedefin ciddi bir kısmını elde etmiş oldu.

İnşaat sektörünün ciddi bir sınavdan verdiği 2010 yılının ilk yarısında Özyazıcı İnşaat olarak zorlu ve yeni atılımlarla dolu bir dönemi geride bıraktıklarını ifade eden Özyazıcı, Anadolu Yakası´nın çok konutlu bir projesine imza atmanın telaşını yaşadıklarını dile getirdi.

Kiptaş ile hasılat paylaşımı modeli ile yürütülen Nish Adalar´ın lokomotif proje olduğunu belirten Özyazıcı İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özyazıcı, 2010 yılının son çeyreğinde, kalan konutların satışı ve yeni etapların satışa arzı ile yılı tamamlayacaklarını dile getirdi.

İki yıl sürecek olan imalat ve satış planlamasına göre Nish Adalar´ın hem satış hem de imalat olarak programın önünde ilerlemekte olduğuna dikkat çeken Özyazıcı, "2010 yılı planlarımız sürecin önünde ilerliyor. Hatta biz önümüzdeki yılın planlarını tamamlamak üzereyiz. Bu yılın son çeyreğinde satıştaki 500 konutu satacağız ve yeni etapları satışa sunarak yılı tamamlayacağız" dedi.

Gelecek yıl için Nish Adalar ile birlikte yepyeni bir proje daha hazırladıklarını belirten Özyazıcı, "Henüz detay ve içerik çalışmaları devam eden proje, Bakırköy-Ataköy sahilinde,  TOKİ  arazisi üzerinde yer alacak. Bu projede hasılat paylaşımlı model ile 2011 yılının üçüncü çeyreğinde satışa sunulacak. Tabir yerindeyse İstanbul´un ikinci Nish Adalar´ını Ataköy´e kuracağız. Ataköy gibi bir lokasyonda kuracağımız bu projenin de rağbet göreceğini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Nish İstanbul´da sona gelindi
Yılın ilk yarısında Nish Adalar´a başlarken bir yandan da Nish İstanbul´da daire teslimi aşamasına gelindiğine dikkat çeken Özyazıcı, "Teslimler için hazırlıklar tamamlandı. Elimizde projenin sadece yüzde10´luk kısmı kaldı. Yılsonuna kadar bunu da bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Düşünme süresi kısaldı
Öncelikle, ihtiyaçları olan konuta yönelin. Alacağınız konutun, gerçek imalat kalitesi, metrekare büyüklüğü, konum ve sosyal donatıları gibi özellikleri ile ihtiyaçları karşılayıp karşılamadığının iyi belirlenmeli. Her ne koşulda olursa olsun, şehrin merkezine yakın konumları birinci derecede tercih edilmeli.

Tamamlanmamış / inşa halinde devam eden projelere bankaların konut kredisi verebiliyor olması çok önemli bir güvencedir. Yenilenen mortgage kanunu ile kredi kullanmaları halinde sahip olacakları hak ve sorumluluklar iyi incelenmeli. Kredi kullandıran kuruluşun, aslında müşteri için bir güvence anlamına geliyor. Çünkü projeyi gerçekleştiren inşaat firması üzerinde ciddi tetkikler ve denetimler yapılıyor.

Konut almak için çok son derece doğru bir dönem. Keskin rekabet fiyatlar makul seviyelerde tutuyor. Ayrıca finans kuruluşları da çok uygun faiz oranları sunduğu için kredi ile ihtiyaç sahibi ve yatırımcı aynı anda hareketlendi. Çok gecikmeden tüketicinin düşündüğü projede yer alması için fazla vakit kaybetmeden harekete geçmeli.
Projelerdeki stoklar eskisi gibi uzun süreli kalıcı değil. Düşünme süreleri çok kısaldı.Bir hafta karar verme süresi içinde, beğenilen dairenin bir başka alıcıya satılmış olma ihtimali çok yüksek.
Emlakkulisi

Geri Dön