28 / 04 / 2024

Özyurt Grup, Topkapı Sarayının kopyasını inşa etti

Özyurt Grup, Topkapı Sarayının kopyasını inşa etti

Film ve dizi sektörüne önemli yatırımlar yapmaya başladıklarını dile getiren Özyurt Grup Yönetim Kurulu Üyesi Rüstem Metin Yurttaş, "Mahpeyker filmi için Topkapı Sarayı’nın bire bir kopyasını inşa ettik" ded



Yıllık 3 milyar TL’ye yaklaşan film ve dizi sektörüne önemli yatırımlar yapmaya başladıklarını dile getiren Özyurt Grup Yönetim Kurulu Üyesi Rüstem Metin Yurttaş, “Bu alandaki ilk projemiz Mahpeyker filmi için yaptığımız plato oldu. Topkapı Sarayı’nın bire bir kopyası inşa edildi. Platolarımıza ve depolarımıza yurt içi ve yurt dışından yoğun talep gelmeye başladı” dedi.

Stüdyo ihtiyacı var
Ülkemizdeki Türk sinema ve dizi yapımcılığındaki gelişmeler ve yabancı ülkelerin Türk dizilerine ilgisinin artmasına da dikkat çeken Yurttaş, şöyle konuştu: “Bu sektörün çıtasını yükseltmesi beraberinde plato ve stüdyo ihtiyacını da artırdı. Biz de bu gelişmeleri önceden görüp Gebze bölgesinde araziler aldık. Çok amaçlı,  metrekare kira bedeli aylık 5-7 dolar arasında, 1000 metrekareden 15 bin metrekareye kadar lojistik depo, fabrika binaları, film platosu, gıda üretim ve depolama binaları yaptık. Bu tür bina ihtiyacı olan yerli ve yabancı firmalara kiralık ve satılık depo tedarik hizmeti veriyoruz.”

Gebze’ye talep arttı
Grup bünyesinde prefabrik yapı elemanları üretim tesisleri, gıda paketleme tesisi, toplu konut inşaası ve satışı olduğunu belirten Yurttaş, “Türk ekonomisinin hızlı büyümesine bağlı olarak ihtiyaç duyulan sanayi ve depo alanları inşası da faaliyet alanlarımız içinde. İstanbul genelinde yapılan Sanayi tasfiye planları şehrin içerisinde kalan sanayi ve depolama tesislerini stratejik bir konumda olan Gebze bölgesine yönelterek bu bölgeye olan talebi artırdı” dedi.
Hürriyet


 


Geri Dön