06 / 05 / 2024

Özyurtlar New York'ta 5 minareye sponsor oldu

Özyurtlar New York'ta 5 minareye sponsor oldu

Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, MAhsun Kırmızıgül'ün yönettiği New York’ta 5 minare filmine sponsor olduklarını açıkladı



Sponsorluk bedeli olarak 1 milyon dolar ödeme yaptıklarını hatırlatan Özyurt, “Marka bilinirliğimizi artırmak için böyle bir girişimde bulunduk. Daha önce de Pasaparola, Umut Yolcuları ve çocuklar Duymasın’a sponsor olmuştuk… Başka film ve dizilere sponsorluk için görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

New York'ta 5 minare çekimleri tamamlanmak üzere

Mahsun Kırmızıgül'ün 3. filmi olan "New York'ta 5 Minare" filminde Haluk Bilginer, Mustafa Sandal ve Ali Sürmeli gibi dev isimler yer alıyor. Konya, Bitlis ve İstanbul ile birlikte New York'ta çekimleri devam eden filmin dev kadrosunda Gina Gershon, Danny Glover ve Robert Patrick gibi Hollywood yıldızlarıda bulunuyor. İlk, iki filmi 6 milyon gişe yapan Mahsun Kırmızıgül'ün 11 yıl önce hikayesini yazdığı "New York'ta 5 Minare" sinema filmi'nin yapımcısı Murat Tokat. Mayıs'ta çekimlerine başlanan film 5 Kasım 2010'da vizyona girecek. 

Basında yer alan diğer haberler:

‘New York’ta 5 Minare’ filmine inşaatçı desteği
İnşaat Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği New York’ta 5 minare filmine sponsor olduklarını açıkladı. Bugüne kadar 3 bin 500’e yakın konut projesine imza atan Özyurtlar İnşaat, Mahsun Kırmızıgül'ün senaryosunu 11 yıl önce yazdığı ve kendisinin yönettiği New York’ta 5 Minare filmine sponsor oldu. Yüzde 80’i Amerika’da çekilen filmin 10 milyon dolar bütçesi bulunuyor. Mahsun Kırmızıgül, daha önce Oscar’a aday olduğu Beyaz Melek filmini, bu filmi hedefleyerek kaleme aldı.

1 milyon dolar ödedi
Sponsorluk bedeli olarak 1 milyon dolar ödeme yaptıklarını açıklayan Özyurtlar İnşaat Satış Müdürü Ebru Akyüz, “Marka bilinirliğimizi artırmak için böyle bir girişimde bulunduk. Daha önce de Pasaparola, Umut Yolcuları ve Çocuklar Duymasın’a sponsor olmuştuk. Başka film ve dizilere sponsorluk için görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Çekimleri tamamlanmak üzere olan New York'ta 5 Minare filmini tercih etmekteki en büyük etken olarak ünlü Hollywood oyuncularının ilk defa Türk yapımcıyla çalışmış olmalarını gösteren Akyüz, “Bunun yanı sıra fazlasıyla film sanatsal bir içerik taşıyor ve profesyonel bir kadrodan oluşuyor. Türk sinemasının gelişmesi adına tercihimizi bu filmden yana kullandık” diye konuştu.

Mahsun Kırmızıgül'ün 3. filmi olan "New York'ta 5 Minare" filminde Haluk Bilginer, Mustafa Sandal ve Ali Sürmeli gibi isimler yer alıyor. Konya, Bitlis ve İstanbul ile birlikte New York'ta çekimleri devam eden filmin dev kadrosunda Gina Gershon, Danny Glover ve Robert Patrick gibi Hollywood yıldızları rol aldı. Çektiği ilk iki filminde 6 milyon gişe yapan Mahsun Kırmızıgül'ün 11 yıl önce hikayesini yazdığı "New York'ta 5 Minare" filminin yapımcısı ise Murat Tokat. Mayıs'ta çekimlerine başlanan film 5 Kasım 2010'da vizyona girecek. 2 Kasm’da galası yapılması planlanan filmin ana sponsoru Özyurt lar İnşaat olurken alt sponsorlar THY, TAV ve Palmolive oldu. Filmin 1500 sinemada birden fragmanı gösterilecek.
 


Geri Dön