28 / 09 / 2024

Paintİstanbul Fuarı bugün açılıyor!

Paintİstanbul Fuarı bugün açılıyor!

Uluslararası boya dünyası bugün İstanbul'da buluşuyor. Birbirinden renkli fikirler ve ayrıntılar Paintİstanbul fuarında renkleri sevenlerin karşısına çıkıyor




Bugün İstanbul'u çok renkli bir gün bekliyor! Yaşadığımız mekanları renklendiren boya endüstrisi Paintİstanbul Fuarı'yla İstanbul Kongre Merkezi ile Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda biraraya geliyor. 26 Eylül'e kadar devam edecek olan fuarda sektör profesyonellerinin yanı sıra mimarlar, dekoratörler, tasarımcılar ve inşaat sektöründen temsilcileri de yer alacak. Fuar programı da en az kendisi kadar renkli. Renk uzmanlarına göre bej ve tonları bu sene en fazla tercih edilen renkler arasında geliyor.

Evi ferah göstermek için açık renk kullanın
Uzmanlar 2011 yılında öne çıkacak renkler ise yine pastel, bej ve krem tonları olacağını görüşünde birleşiyor. Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) verilerine göre, Türkiye'de üretilen boyaların yüzde 55'ini dekoratif boyalar oluşturuyor. Su bazlı boyalar son yıllarında en çok tercih edilenler arasında ilk sırada gelirken Türkiye'de renk seçimine tüketiciler, boyanın markasını ve içeriğini daha çok ustalar belirliyor. Renk uzmanlarının bazı öneriler de var. Örneğin evi daha ferah göstermek için dekorasyonda açık ve birbirleriyle uyumlu renkleri bir arada kullanması gerekiyor. Bunun yanı sıra boya seçimini yaparken mekânın büyüklüğünü ve mobilyaların rengini mutlaka dikkate almak gerekiyor. Uzmanların bir önerisi daha var: Az ışık alan yerlerde sıcak renkleri, çok ışık alan yerlerde de biraz daha soğuk renkleri kullanabilirsiniz.

Renk Hareketi Türkiye'yi sarıyor
Marshall Boya, hayata renk katmak için başlattığı "Renk Hareketi" girişimi Kadıköy'deki Ayrılık Çeşmesi Sokağı'ndan sonra okullarda sürdürüyor. AkzoNobel grubu bünyesinde bulunan Marshall'ın iki ayda İki ayda, 22 ilde gerçekleştirdiği 185 ton boya bağışı ile toplam 89 okulun boyanmasını sağladı. Renk hareketi sayesinde öğrenciler yeni eğitim öğretim yılına renkli sınıflarda karşıladı. Marshall Boya Genel Müdürü Dick Velings martta Brezilya, Fransa, İngiltere ve Hindistan'da başladıkları Renk Hareketi'ne Türkiye'yi de eklediklerini sözlerine ekledi.

Rengini iphone'dan yükle
Paintistanbul bir kısım renkli organizasyonlara da ev sahipliği yapacak. Düfa Boya sektördeki ilk iphone uygulamasını fuar sırasında tanıtacak. Yapılan araştırmalarda müşterilerin en çok tam olarak istediği rengi ustaya ya da boya satıcılarına anlatamadığını gören uzmanlar iphone'da beğendiğimiz rengin fotoğrafını çekip bu rengin düfa boya kodunu çıkararak bayiden isteyebilmesini sağlayacak bir proje başlattı. Müşteriler beğendikleri her rengin fotoğrafını çekip renk koduna göre alabilecek
Sabah Emlak 

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Boya sektörü 2 milyar dolar oldu, gözünü Avrupa’nın ilk 3’üne dikti     

Boya Sanayicileri Derneği’nin (BOSAD) öncülüğünde, dünyada ilk kez boya üreticileri ile hammadde tedarikçilerini aynı çatı altında birleştirecek olan Paintistanbul 2010 Kongre ve Fuarı dün ziyaretçilere kapılarını açtı.

Türk boya sektörünün 2 milyar dolarlık pazar büyüklüğü ile Avrupa’daki 6’ıncı büyük boya üreticisi konumunda olduğunu belirten BOSAD Başkanı Ahmet Faik Bitlis, “Gelişmiş ülkelerde yıllık boya tüketimi Türkiye’ye kıyasla 2.5-3 kat. Türkiye pazarında alınacak çok yol var. Hedefimiz Avrupa 3’üncülüğüne ulaşmak” dedi.
30 bin ziyaretçi bekleniyor
BOSAD Başkan Vekili Ahmet Yiğitbaşı ise şunları söyledi: “Paintistanbul Fuarı’nı iki yılda bir düzenlemeyi planlıyoruz. Fuarın tüm boya sektörünü biraraya getirecek olması, katılımcılar açısından büyük bir avantajı da beraberinde getiriyor. Fuar süresince önemli bir ekonomik değerin yaratılacağını tahmin ediyoruz. Dünya boya sektörünün yeni buluşma adresi olmaya kararlıyız. Dört gün boyunca 8 bin metrekare alanda 30 binin üzerinde ziyaretçi ağırlamayı hedefliyoruz.” ‘Renklere dair her şey’ sloganıyla düzenlenen fuara, üçte ikisi yabancı firmalardan oluşan toplam 200’den fazla firma ve temsilciliği katılıyor. Avrupa boya sektöründe çok etkin bir örgüt olan Avrupa Boyacılar Birliği (CEPE) üyeleri de Paintistanbul Fuarı’na verdiği desteği göstererek, Genel Kurul toplantılarını ilk kez Avrupa Birliği üyesi olmayan bir ülkede gerçekleştirmek için fuara katılıyor. Türk boya sektörünün 2010 yılının ilk altı ayındaki ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40 oranında artış göstererek 273 milyon dolara ulaştı.
Hürriyet
 


Geri Dön