Genel

Paket Yapı Grubu, yarım kalan tesisleri tamamlıyor!

Paket Yapı Grubu atıl kalmış inşaatları tamamlayarak sahibine sunmak için bir sistem oluşturdu.   Sistem, ileriki   bir aşamada İstanbul'da bir kayak merkezi kurmaya   hazırlanıyor

Turizm ve inşaat alanın da faaliyet gösteren firmaların birleşmesinden meydana gelen Paket Yapı Grubu, özellikle turizm şehirlerinde olmak üzere atıl kalmış binaları ve arazisi olduğu halde sahibinin yatırım yapma şansı bulunmadığı arazileri alarak ekonomiye kazandıracak b ir sistem oluşturdu. Türkiye ve dünyada bir ilk olan sistem hakkında bilgi veren şirketin ortaklarından Bülent Fethi Erel, 'çeşitli sıkıntılardan dolayı tesislerini tamamlayamayanların inşaatını anahtar tes lim sahibine teslim ediyoruz ve 25 yıllığına kiralıyoruz. 25 yıllık kiraladığımız yere 1 ile 5 yıl arasında 1 ile 5 milyon dolar bir fiyatı mal sahibine ödüyoruz. Böylece mal sahibi de borçları ile ilgili sorunları halletmiş oluyor. Eğer mal sahibi işletmek istemezse işletmeyi de üstümüze alıyoruz' dedi.

˜25 yıllık kiralıyoruz "
Bu şekilde yaptıkları tesisleri tatil clup üyelerine haftalık dönemler halinde kiraladıklarını anlatan Fethi Erel, 'Mal sahibi işletme gelirini ve bizden kira bedelini alıyor. Bize kalan ise bu sistemin çalışmasını sağlayacak olan üyelerin tatilleri için ödedikleri ücretler oluyor. Bu sistemi devre tatil olarak düşünmek mümkün ama tarihe, belirli bir yere bağlı kalınmadan bu sisteme dahil oluyorlar. Yurt içinde istediği yerde ve yurt dışında 90 ülkede tatil yapma imkanı yakalıyorlar' diye konuştu.

İstanbul"a kayak merkezi
Türkiye'de ve dünyada böyle bir ortaklığın bulunmadığını belirten Paket Yapı Grubu ortaklarından Mert Arkan ise, bu sistemle yeni projeler üretmeye başladıklarını, bunlardan bir tanesinin de kayak merkezi olduğunu söyledi. Kayak merkezi için İstanbul'da Kurtköy, Beykoz ve Ömerli yakınlarında arazi baktıklarını dile getiren Arkan, '1 k ilometre uzunluğunda kayak merkezi yapacağız. Tesis aynı anda 2 bin 500 kişiyi ağırlayacak dedi.

KUTU
İlk işleri 50 milyon dolarlık tesis
Paket Yapı Grubu ortaklarından Sedef Özyüre k, Türkiye'nin ekonomik istikrarın kendilerine güven verdiği için böyle bir yola çıktıklarını kaydetti.   Edrendağ"ın 50 milyon dolarlık bir yatırım   olduğunu hatırlatan Özyürek, œşžuan Türkiye'de yatırım için güven verici bir ortam var. İnsanlar rahat olduğu zaman yatırım ve tatil yapar biz de bunları birleştirmiş olduk. İlk işimiz ise Erendağ kayak tesisleri nde 1500 yataklı bir tesis. Biz 200 odalık kesimine başlamış durumdayız' diye konuştu.