02 / 05 / 2024

Pakpen üretimde çevreye odaklandı!

Pakpen üretimde çevreye odaklandı!

Pakpen Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Tuza, üretimde çevreye duyarlı ve sürdürülebilir çözümler üretmek için UNIDO tarafından ozon tabakasını koruma amacıyla hayata geçirilen HCFC (umbrella) programına katıldıklarını dile getirdi.




 PakBoard markası ile XPS ve EPS ısı yalıtım levhaları üretimi yapan Pakpen, çevre dostu çizgisiyle dikkat çekiyor. Türkiye'de ilk kez HFC gazı içermeyen XPS ürününü pazara sunduklarını bildiren Pakpen Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Tuza, üretimde çevreye duyarlı ve sürdürülebilir çözümler üretmek için UNIDO tarafından ozon tabakasını koruma amacıyla hayata geçirilen HCFC (umbrella) programına katıldıklarını dile getirdi. 

Ağırlıklı olarak kapasite artırımı ve yeni ürün geliştirme üzerine yatırımlara ağırlık verdiklerini kaydeden İbrahim Tuza, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakma hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Türkiye'de HFC gazı içermeyen XPS ürününü ilk Pakpen'in pazara sunduğunu anlatan Tuza, "Pakboard HFC Free, sera etkisi oluşturmayarak çevreye sürdürülebilir bir katkı sağlıyor. HFC gazı içermeyen bir XPS ürününü 24-32 kg/ metreküp yoğunluk aralığında ürettik. Leed, Breeam sertifika sistemleri için ideal bir ürün olan HFC Free Pakboard XPS ürünün sürdürülebilir bir yaşam için büyük önem taşıyan yeşil binalar için de uyumlu bir ürün" diye konuştu. 

Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) tarafından ozon tabakasını koruma amacıyla hayata geçirilen HCFC (Umbrella) programına katıldıklarına değinen İbrahim Tuza, projede ısı yalıtım malzemeleri üretiminde ozon etkisini azaltan son teknolojiyi geliştirmek için gerekli tüm makine ve teçhizat yatırımlarını yaparak Ar-Ge çalışmalarını hayata geçirdiklerini bildirdi. Projenin 30 ayda tamamlandığını belirten Tuza, 2.4 milyon dolar tutan bütçesinin yüzde 55'ini karşıladıklarını aktardı. PakBoard çatısı altında üretimini gerçekleştirdikleri XPS ve EPS ısı yalıtım levhalarıyla binaların cephelerine özel çözümler ürettiklerine işaret eden Tuza şöyle devam etti: "Ürünlerimizden XPS ısı yalıtım levhası, Türkiye'de ilk kez karbondioksit gazlı üretilen 'Ekolojik Isı Yalıtım Levhası' olma özelliğine sahip. Bu özellik sayesinde ozon tabakası korunurken greenhouse etkisiyle de çevre emisyonu sağlanarak kirlilik önleniyor. 

Gerek performans gerekse üretim prosesinde çevreye saygılı olan bu malzemenin yeni projelerde duvar, temel, teras ve çatı yalıtımlarında uygulanmasını sağlamak ve bu projelerde leed gibi sertifikaların alınmasına katkıda bulunmak istiyoruz." 22 milyon TL'lik yenileme ve kapasite artırımı gerçekleştirdi 2013'ün firma açısından istikrarlı bir yıl olduğunu ileten İbrahim Tuza, 22 milyon TL'lik bir yenileme ve kapasite artımı gerçekleştirdiklerini bildirdi. Bütün fabrikalarında en yeni teknoloj ileri kullandıklarını vurgulayan Tuza, "Geçtiğimiz yü altyapı yatırımlarımızı tamamladık ve mevcut üretim gücümüzü artırdık. İstikrarlı büyümemizin bir sonucu olarak, çalışan sayımız da yüzde 18'in üzerinde arttı. Aynı zamanda yeni ürün geliştirme çalışmalarımıza ağırlık verdik" şeklinde konuştu. 

Yalıtım sektörünün gelişmesine bağlı olarak EPS ürünlerinin satışlarında yüzde 10, XPS ürünlerinin satışlarında ise kapasite oranında satış gerçekleştirdiklerini belirten Tuza, "XPS ürünlerinde kapasite kullanımı Beyaz XPS alanında önceki yıla oranla yüzde 20 oranında büyüme gösterdi. Renkli folyolu profillere olan ilgi gün geçtikçe artıyor ve satışlar yaklaşık yüzde 35 arttı. Özellikle altyapı, yalıtım ve kapı alanında büyüdük" dedi. 


Dünya Sektörel Ek




Geri Dön