22 / 11 / 2024
fuzul

Pakpen katma değeri yüksek işlere odaklandı!

Pakpen katma değeri yüksek işlere odaklandı!

Bugüne kadar yeni teknolojileri kullanarak üretim kapasitesini artırdıklarını kaydeden Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza yaptığı açıklamada bundan sonra katma değeri yüksek işlere odaklanacaklarını bildirdi.





PVC profil, yalıtım malzemeleri, altyapı ve bina tesisat boruları olmak üzere üç farklı ürün gamında faaliyet gösteren Pakpen, bir yapı için gerekli birçok malzemeyi tek çatı altında üretiyor. Bugüne kadar yeni teknolojileri kullanarak üretim kapasitesini artırdıklarını kaydeden Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, bundan sonra katma değeri yüksek işlere odaklanacaklarını bildirdi. Katma değerli işlere yönelirken mevcut işlerini de büyütmeye devam edeceklerini söyleyen Tuza. "Bu süreçte planlarımız arasında, Konya'daki altyapı boru yatırımlarına devam etmek, limana yakın lokasyonlarda yatırımlar gerçekleştirmek ve pazara yakın olmak amacıyla farklı bölgelerde yalıtım üretim tesisleri kurmak bulunuyor" dedi. 

Yeni pazar arayışlarının devanı ettiğini belirten İbrahim Tuza, "Teknolojinin değişimi, yapılan yeni yatırımlar ve yeni geliştirilen ürünler pazar arayışını kaçınılmaz kılıyor. Ancak kısa vadedeki öncelikli hedefimiz, bulunduğumuz ülkelerdeki pazar payımızı artırmak. Yatırımlarımıza devam edip istikrarlı büyümemizi özellikle altyapı boru ve yalıtım dallarında sürdürmeyi hedefliyoruz. 

Mevcut durumumuz, 11 yılda gösterdiğimiz 27 kat büyüme oranımız ve üretim kapasitemiz bu y*'"" hedefi gerçekleştirmeye çok uygun" dedi. Firmanın 2013 yılında başladığı 'kentsel dönüşüm sürecinde kaliteli malzeme olgusu'nu anlatmaya devam edeceklerini belirten Tuza, kaliteli malzemelerle kentsel dönüşüm projelerinde yer alacaklarını ve binaların kapı, pencere, yalıtım ve altyapı ihtiyaçlarını tek bir marka çatısı altında sunmaya devam edeceklerini ifade etti. 

"Farklı ürün segmentleriyle 50 ülkeye ihracat yapıyoruz" Pâkpen'in 1989 yılından beri faaliyet gösterdiğini aktaran İbrahim Tuza, şöyle devam etti: "Üretimimizi, 300 bin metrekarelik entegre tesislerimizde gerçekleştiriyoruz. İSO 500 verilerine göre Konya Organize Sanayi Bölgesi'nin en büyük s anayi kuruluşuyuz. 

Yıllık 250 bin ton plas tik, 650 bin metreküp yalıtım malzemesi, günlük bin adet kompozit oda kapısı üretim kapasitesine sahibiz. 

750'yi aşkın uzman çalışanımız ve bin 500'e yakın bayimiz ile çalışmalarımıza devanı ediyoruz. 

PAKPEN markasıyla PVC kapı-pencere, panjur ve kepenk sistemleri, PAKDOOR markasıyla dekoratif dış kapı ve iç kompozit kapı sistemleri, PAKBO ARD markasıyla XPS ve EPS ısı yalıtım levhaları, PAKPLAST markasıyla altyapı ve bina içi tesisat boru sistemleri, PAKPANEL markasıyla PVC/XPS sandviç panel üretiyoruz." Başta Avrupa ve komşu ülkeler olmak üzere 50 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini anlatan İbrahim Tuza, şu açıklamada bulundu: "İhracat yaptığımız ülkeler arasında Türk cumhuriyetleri, Doğu Avrupa ülkeleri, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkeleri illi sırada yer alıyor. Fransa, Rusya, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Türkmenistan, Irak, Libya, Suriye, Moritanya, Romanya, Bulgaristan ve İsveç ile daha yoğun bir ticari ilişki içindeyiz. Ürün gruplarımıza göre farklı pazarlardan, farklı talepler alıyoruz. 

Bu sebeple ürün bazında ülke dağılımları değişkenlik gösteriyor. İnşaat ve yapı projelerinin yoğun olduğu Türk cumhuriyetlerinde boru ve yalıtım ürün gruplarına talep artarken, yenilenme pazarının büyük olduğu Avrupa'da ise doğrama ürünlerimiz ön plana çıkıyor. Afrika pazarı da altyapı yatırımları ve projeleri nedeniyle genelde boru sektöründe hareketli." HCFC programına katıldı Çevreye duyarlı ve sürdürülebilir çözümler üretme hedeflerine paralel olarak UNIDO (Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı) tarafından ozon tabakasını koruma amacıyla hayata geçirilen HCFC (Umbrella) programına katıldıkların değinen İbrahim Tuza, projede ısı yalıtım malzemeleri üretiminde ozon etkisini azaltan teknolojiyi geliştirmek için gerekli tüm makine ve teçhizat yatırımları ile Ar-Ge çalışmalarını hayata geçirdiklerini bildirdi. Projenin 30 ayda tamamlandığını belirten Tuza, 2.4 milyon dolar bütçesi olan projenin yüzde 55'ini karşıladıklarım açıkladı. Tuza, sektör derneklerinden İZODER tarafından, 2013 yılında Pakboard XPS ve 2014 yılının başında Pakboard EPS ürünleri ile 'Kalite Onay Sertifikası' (İKOS) verildiğini dile getirdi. 

Sektörde kalite standartlarına uyumdan ve bunun kontrolündeki zafiyetlerden doğan haksız rekabet ortamının bulunduğuna işaret eden İbrahim Tuza, "Bunların disipline edilmesi ve bu konularda sektörün kendi kontrol mekanizmalarını tam bir işbirliği içinde kurup geliştirmesi gerekiyor. 

Yapı sektörünün gelişimine paralel olarak, konusunda uzmanlaşan insan gücüne olan ihtiyacımız her geçen gün UNIDO tarafından ozon tabakasını koruma amacıyla hayata geçirilen HCFC programına katıldık. 

artıyor" diye konuştu. Sürdürülebilir geleceğe ve gençlere yatırım yapmaya büyük önem verdiklerini vurgulayan Tuza, "Bu sebeple Konya OSB'nin içinde bir meslek lisesi inşa ettik. Mehmet Tuza Pakpen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile öğrencileri meslek sahibi yaparken, sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanı da sağlayacağımıza inanıyoruz. Mayıs ayında ise Konya'da Selçuk Üniversitesi'nde gençlerle bir araya geldik ve kapı, pencere, boru ve yalıtım ürünlerini deneyimlemelerini sağladık" dedi. 


Dünya Bölge




Geri Dön