29 / 04 / 2024

Paladyum bugün ne kadar? İşte 3 Mart 2022 paladyum fiyatı!

Paladyum bugün ne kadar? İşte 3 Mart 2022 paladyum fiyatı!

Paladyum, altın ve gümüş gibi değerli madenler içerisinde yer almaktadır. Türk Parası Kıymetini Koruma Kanunu hakkında, 32 sayılı kararda yapılan değişiklik ile paladyum resmen değerli maden olarak kanuna eklendi.



Değerli madenler içerisinde yer alan paladyum, 1803 yılında William Wollaston tarafından platinden ayrılarak bulunmuş. Keşfini açıklamayıp yeni metali "yeni gümüş" olarak satışa sundu. Richard Chenevix bir miktar satın aldı ve araştırdı sonrasında  bir civa ve platin alaşımı olduğunu açıkladı. Peki platin nedir ve şu anda değeri kaç dolar?

Paladyum bugün ne kadar? İşte 3 Mart 2022 paladyum fiyatı!

PLATİN NEDİR?

Platin, yüksek aşınma ve kararma direncinden dolayı  hassas kuyumculuk metalidir. Platin altından daha kıymetlidir.  Platin fiyatları, piyasadaki arz-talep dengesine göre değişkenlik göstermekte olup normalde altının iki katıdır. Dünya'da bilinen en değerli 2. maden olduğu bilinmekte olup gümüşümsü beyaz renktedir. Platin şu anda 35,200 dolardan işlem görüyor. Ons fiyatı ise bugün şu dakikalarda 1,095 dolarr. 

Altın ve gümüşe yatırım yapan yatırımcılar öte yandan paladyum ve platini de araşıtıyor. Paladyum ile platine yatırımı nasıl yapılır? Paladyum nedir, nereden alınır? Paladyum şu anda kaç dolar? İşte merak edilenler...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön