02 / 05 / 2024

Palandöken ve Bayraktepe yerli yabancı turist akınına uğradı!

 Palandöken ve Bayraktepe yerli yabancı turist akınına uğradı!

Kar kalınlıkları Palandöken'de 107, Bayraktepe Kayak Merkezi'nde 185 santimetre olarak ölçüldü. Pistleri dolduran yerli ve yabancı turistler, kayak yapmanın keyfini yaşıyor...



Doğu'daki kayak merkezlerinde kar kalınlıkları Bayraktepe'de 185, Palandöken Kayak Merkezi'nde 107 santimetre olarak ölçüldü. 

     Bölgede etkili olan yağışla birlikte kar kalınlığı istenilen seviyeye ulaşan Palandöken'de, Rusya, Ukrayna, İran, Almanya ve Polonya'dan gelen turistler kayak ve snowboard yapıp, kızak kayıyor. 

     25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında altyapısı yenilenen ve uzun pistlere sahip olan kayak merkezinde, turistler kayağın tadını çıkarıyor. 

     Kayak merkezinde faaliyet gösteren otellerdeki doluluk oranlarının yüzde 95-100 civarında olduğu öğrenildi. A, B, Vadi ve Gondol liftleri açık olan Palandöken Kayak Merkezi'nde, 1, 2, 3 ve 5B No'lu pistler dışında bütün pistlerde kayak yapılabiliyor. 

     Bölgedeki otellerden birinin ön büro müdürü Ahmet Baykal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok iyi bir sezon geçirdiklerini, otellerindeki doluluk oranının yüzde 90'ın altına düşmediğini söyledi. 

     Kar kalınlığının da istenilen seviyede olduğunu vurgulayan Baykal, ''Farklı ülkelerden misafirlerimiz var. Dolu dolu bir sezon geçiriyoruz. 2005 yılından bu yana ilk kez bu kadar iyi bir sezon yaşıyoruz'' dedi. 

     

     -Bayraktepe Kayak Merkezi- 

     

     Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan 2 bin 634 rakımlı Bayraktepe Kayak Merkezi'nde farklı ülkelerden gelen turistler, kayak yapmanın keyfini yaşıyor. 

     Kar kalınlığı 185 santimetreye ulaşan kayak merkezinde, yerli turistlerin yanı sıra Rusya, Polonya ve İran'dan gelen turistler, kayak ve snowboard yapıyor. 

     Bir otelin genel müdürü Kamuran Eroğlu, kayak sezonunu yoğun bir şekilde geçirdiklerini ifade ederek, yerli ve yabancı turistlerin otelleri doldurduğunu söyledi. 

     Kayak merkezinde 9 adet pistin de açık olduğunu vurgulayan Eroğlu, ''Kar yağışı etkili oluyor. Pistlerde kar ezme işlemi yaparak, misafirlerimizin hizmetine sunuyoruz. Gündüz sarıçam ağaçları arasında kayak yapan misafirlere gece yöresel yemeklerin olduğu, Kars kültürünü yansıtan müzik eğlence programları düzenliyoruz'' dedi. 

AA


Geri Dön