Sektörel

Panasonic Dubai ofisini kapatıp İstanbul'a geldi!

Dubai ofisini kapatıp İstanbul' a taşıyan Panasonic, Türkiye' de Viko' yu bünyesine kattıktan sonra yeni satın almalara odaklandı. Hedefte kurumsal çözüm şirketlerinin alınması var. Panasonic, Türkiye'de yatırımlara devam kararı aldı...


Avrupa'da Cameramanager.com, Aupeo gibi şirketlerin satın alınmasının yanı sıra kısa bir süre önce Türkiye'de Viko'nun satın alınma kararını açıklayan Panasonic, Türkiye'de yatırımlara devam kararı aldı. Panasonic Türkiye Genel Müdürü Ahmet Telatar, "Türkiye bizim için öncelikli pazarların başında geliyor. Özellikle elektrik tertibatı alanında Türkiye'nin lider şirketi Viko Elektrik ve Elektronik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin 460 milyon dolar bedelle satın alınması kararı, ülke ölçeğinde de önemli bir yatırıma işaret etmektedir. Bunların yanında Doğu Avrupa'nın en büyük ev aletleri üreticilerinden Gorenje'ye ortak olduk. Amacımız bu alanda yeni pazarlara açılmak" dedi. 


ORTADOĞU'NUN DÜMENİ TÜRKİYE'DE 

Kurumlara yönelik projelere daha çok ağırlık verdiklerini ifade eden Telatar, şu bilgileri verdi: "Bu yıl Panasonic'in endüstriyel ürünleri ile ilgili operasyonları yürüten Dubai Ofisi kapanarak Türkiye'ye taşındı. Dolayısıyla Ortadoğu'nun endüstriyel iş organizasyonu ve ürün portföyünü Türkiye'den yönetmeye başladık. Türkiye'de özellikle otomotiv ve inşaat sektörüne yönelik kurumsal çözümler geliştirmeyi hedefliyoruz.Türk tüketicilerle 30 yılı aşkın bir süredir birlikteyiz. 150 kişiye ulaşan bir kadromuz var." "2013'ü beklediğimiz şekilde geçirdik" diye konuşan Telatar, "2014 'te sektörün büyüme hızını yavaş olacağını öngörüyoruz. 2013'ü planladığımız şekilde tamamlıyoruz. Bu sene segmenti farklılaştırarak daha çok 3D, LED ve akıllı TV'lere konsantre olduk. 2014'te yüzde 5-10 arasında büyüme hedefimiz var" dedi. 


'DÖRT ŞİRKET SİSTEMİ MEYVELERİNİ VERİYOR' 

Tüketicilerin değişen ihtiyaçları ve piyasa koşulları nedeniyle küresel bir değişim geçirdiklerini ifade eden Telatar, 'Dört şirket sistemi' olarak adlandırdığımız dönüşümden geçtiklerini ifade etti. Telatar, şöyle devam etti: "Elektronik Aletler, Otomotiv ve Endüstriyel Sistemler, İşitsel Görsel bağlantı ve ağlar, Çevre Çözümleri olarak belirlenen bu dört şirketli sistem dahilinde 49 adet özerk iş bölümü yer alıyor. Her iş bölümü kendi Ar-Ge, üretim ve satış süreçleri konusunda küresel bir sorumluluğa sahip. 2013'ün ikinci yarısında Panasonic finansal sonuçları negatiften pozitife döndü. Değişimin meyvesini görmeye başladık. Dönüşüm Türkiye'de de başarılı oluyor."



Sabah Gazetesi