29 / 04 / 2024

Panasonic Türkiye'de kendi ofisini açtı

Panasonic Türkiye'de kendi ofisini açtı

Türkiye'de ofis açarak, pazara doğrudan giriş yapan Panasonic bu yıl 3 boyutlu TV getirecek



Bugüne kadar Türkiye pazarında Tekofaks'ın distribütörlüğünde faaliyet gösteren Japon Panasonic, kendi ofisini açtı. Ofisin açılışı dolayısıyla Türkiye'ye gelen Panasonic Europe Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Laurent Abadie, Avrupa'da ise 15'ten fazla satış şirketleri bulunduğunu söyleyen Abadie, Türkiye pazarında geçmişte distribütörlük üzerinden varlıklarını sürdürdüklerini kaydetti. Türkiye'nin Panasonic operasyonlarının gelişmesi ve büyümesi için büyük fırsatlar sunduğuna işaret eden Abadie "Türkiye pazarındaki gelişmemizi hızlandırma kararındayız. Avrupa'daki en stratejik pazar. Türkiye'de uzun vadeli gelişime destek verecek şekilde örgütleneceğiz" diye konuştu. Abadie, bu yıl ilk 50 inçlik üç boyutlu HD televizyonu Avrupa'da piyasaya sunacaklarına da değindi.

FULL HD 3D DÖNEMİ

Panasonic Elektronik Satış A.Ş. Ülke Direktörü Shigeo Suzuki de Türkiye'deki şirketin ithalat, satış, pazarlama ve hizmet alanlarında faaliyet göstereceğini belirtti. Suzuki, yeni ofisin açılışıyla büyüme stratejilerini daha da hızlandırmayı amaçladıklarını ifade ederek, ''Hedefimiz, 2012'ye kadar Türkiye'deki payımızı 2 haneye yükseltmek'' dedi. İnovatif ürünler getirme konusunda da iddialı olduklarını kaydeden Suzuki "Bu yıl Türkiye'ye getireceğimiz en önemli dönüm noktası full HD 3D televizyon sistemleri olacak" dedi.   
Star

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Türkiye ofisini açan Panasonic üç boyutlu TV'yle büyüyecek

Türkiye'deki faaliyetlerini hızlandırma kararı alan Panasonic, İstanbul'da ofis açtı. Panasonic bu yıl full HD üç boyutlu televizyonlarını getirecek

Türkiye'de yıllardır distrübütörü Tekofaks üzerinden hizmet veren Japon elektronik devi Panasonic, yeni yıl itibarıyla Türkiye'deki faaliyetlerine kendi ofisiyle devam etme kararı aldı. Türkiye'nin çok hızlı büyüyen, stratejik bir pazar oloduğunu belirten Panasonic Elektronik Ülke Direktörü Shigeo Suzuki, özellikle genç nüfusun Türkiye'de ofis kurmalarında büyük etken olduğunu söyledi.

İstanbul'daki yeni satış ofisinin açılışıyla büyüme stratejilerini daha da hızlandırmayı amaçladıklarını ifade eden Suzuki, “Hedefimiz, 2012'ye kadar Türkiye'deki pazar payımızı iki haneli rakamlara yükseltmek” dedi. Bunun için elektronik perakendecileriyle güçlü ortaklıklar kuracaklarını ve Tekofaks ile de çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Suzuki, inovatif ürünler getirme konusunda iddialı olduklarını kaydetti.

3D kamera da geliyor
Türkiye'yi yeni genişleme alanları içinde gördüklerini aktaran Suzuki, “Bu yıl Türkiye piyasasına getireceğimiz en önemli dönüm noktası full HD 3D (üç boyutlu) televizyon sistemleri olacak” diye konuştu. Panasonic'in full HD 3D te-levizyonu, sol ve sağ göz için iki ayrı resim dizisini dönüşümlü şekilde gösteren teknolojisi ve aktif hareketli gözlükler aracılığıyla işliyor. Panasonic, ilk 3D kamerayı da bu yılın kasım ayında piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Böylece film çekiminden nihai izleme sürecine kadar giden zincirde tamamen üç boyutlu teknolojiyi destekleyen ürün serisi bu yıl içinde tamamlanacak.

Hollywood teknolojisi
Panasonic Avrupa CEO'su Laurent Abadie ise, bu yıl ilk 50 inçlik üç boyutlu HD televizyonu Avrupa'da piyasaya sunacaklarını ifade etti. 2008'de küresel düzeyde 78.4 milyar dolarlık ciro elde ettiklerini belirten Abadie, Ar-Ge'ye 5.2 milyar dolar yatırım yaptıklarını vurguladı. Türkiye pazarında geçmişte distribütörle bulunduklarını hatırlatan Abadie, “Düz ekranda bu yıl mart ayına kadar 15.5 milyon birim satış hedefine ulaşacağız. Bu, geçen yıla göre yüzde 50 artış demek. Ayrıca bu yıl Avrupa'da ilk defa full HD 3D teknolojisini kullanacağız. Avrupa'da ‘Panasonic Hollywood Yatırımı' dediğimiz büyük bir Ar-Ge yatırımımız var. Orada Hollywood stüdyoları için teknoloji geliştiriyoruz” diye konuştu. Türkiye'nin operasyonlarının büyümesi için büyük fırsatlar sunduğuna işaret eden Abadie, “Türkiye'de uzun vadeli gelişime destek verecek şekilde örgütleneceğiz” dedi.
Radikal


Geri Dön