Sektörel

Panora GYO, çifte garanti ile 15-16-17 Mayıs’ta halka açılıyor!

Borsa İstanbul’un yeni adayının halka arzı yine bir ilke sahne olacak. Panora GYO, ‘Çifte Garanti’ ile 15-16-17 Mayıs’ta halka açılıyor...



Panora GYO dağıtılabilir kârının en az yüzde 75’ini nakit olarak dağıtma garantisiyle halka açılıyor. Bu şekilde Panora GYO “Borsa İstanbul’un en yüksek nakit temettü dağıtım taahhüdü veren şirketi” olacak. Ayrıca halka arz edenler, 4,70 liradan halka arz edilecek payların tamamını 90 günün sonunda 4,76 liradan geri alma garantisi veriyor. 


592 milyon TL ekspertiz değerindeki Panora AVM’ye sahip Panora GYO net aktif değerine göre yaklaşık %30 iskonto ile halka arz edilecek.

Ankara’nın gözde alışveriş ve yaşam merkezi Panora’yı portföyünde bulunduran şirket, yüzde 25’ini halka açacak. Halka arz geliri 102 milyon 225 bin lira, şirketin piyasa değeri ise 408,9 milyon lira olacak. Talep toplama 15-17 Mayıs tarihleri arasında.


Ankara iş dünyasının önde gelen isimlerinin yer aldığı 53 ortaklı bir şirket olan Panora GYO, yatırımını tamamlamış, borçsuz, düzenli, artan kira gelirine ve istikrarlı kârlılığa sahip, kârını ortaklarıyla paylaşan bir şirket. 

Portföyünde Ankara’nın gözde alışveriş ve yaşam merkezi Panora’yı bulunduran Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, “Çifte Garanti” ile halka açılıyor. Panora GYO dağıtılabilir kârının en az yüzde 75’ini nakit olarak dağıtma garantisiyle halka açılıyor. Bu şekilde Panora GYO borsadaki en yüksek nakit temettü dağıtımını taahhüt eden şirket olacak. Ayrıca halka arz edenler 4,70 liradan halka arz edilecek payların tamamını 90 günün sonunda 4,76 liradan geri alma garantisi veriyor. 


 Panora GYO halka arz basın toplantısı 1. bölüm için tıklayınız

 Panora GYO halka arz basın toplantısı 2. bölüm için tıklayınız