Kent Haberleri

Paralar PTT'den yatırılıyor, başvurular e-devletten yapılıyor! Çocuk parası onaylanan hesaplara hemen yatırılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ailelerin çocuklarına maddi destek sağlıyor. Peki, çocuk parası ne kadar, çocuk parasından kimler faydalanıyor? İşte detaylar...Aile Bakanlığı bu yardımı ihtiyaç sahibi vatandaşların çocuklarına veriyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "Aile Destek Paketi" yardımı kapsamında "Çocuk Destek Bileşeni" isminde bir destek programı dahil etmişti. Aile Bakanlığı bu yardımı ihtiyaç sahibi vatandaşların çocuklarına veriyor. 

Çocuk Destek Bileşeni doğrultusunda hesaplara aktarılan yardım ödemelerinin detayları anne babaların gündeminde yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Eski Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde sağladıkları çocuk desteği ödemelerinin detaylarına dair açıklamalar yaptı.

Peki, Çocuk parası hesaplarane zaman yatıyor, Çocuk destek ödemeleri ne kadar? İşte Çocuk Destek Bileşenine dair tüm detaylar...

ÇOCUK DESTEĞİ ÖDEMELERİ HESAPLARA YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "Türkiye Aile Destek Programı" kapsamında başlattıkları "Çocuk Destek Bileşeni" ödemelerinin bu ay yapılacağı tarihe iliikin henüz resmi bir açıklama yapmadı. Aile Bakanlığı tarafından resmi bir açıklama geldiğinde haberimizde yer verilecektir.

ÇOCUK PARASINDAN KİMLER FAYDALANACAK?

Türkiye Aile Destek Programı’ndan yararlanmak isteyenlerin hanede kişi başına düşen aylık gelirinin net asgari ücretin 1/3’ü yani; 1.833,45 liranın altında olması gerekiyor.

Dar gelirli olduğu tespit edilen herkes destekten yararlanabilecek. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlara da ek olarak bu destek verilecek.

ÇOCUK PARASI ÖDEMELERİ KAÇ TL?

Aile Bakanlığı sosyal desteklerden yararlanan hanelerdeki çocuklar için ilave destek sağlayacaklarını bildirdi. Böylece, evlerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 lira ile 650 lira arasında destek ödemesi yapılacak.

Bu kapsamda;

1-2 çocuklu ailelere: 350 Türk Lirası
3 çocuklu ailelere: 450 Türk Lirası
4 çocuklu ailelere: 550 Türk Lirası
5 ve daha fazla çocuklu ailelere ise 650 Türk Lirası destek sağlanacak.

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIR?

Çocuk destek parası başvuruları e-Devlet ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) yapılacak.

Aile Destek Programı'nda bir yıl süreyle düzenli olarak ödeme yapılacak.

Benzin, motorin, LPG alacaklar dikkat! Son dakika fiyatlar tek tek açıklandı! Akaryakıtta deprem! 

İnşaat sektörü hareketlenecek, konut fiyatları artmaya devam edecek!