30 / 04 / 2024

Paramount Otel için ikinci dava Murat Uras'tan geldi!

Paramount Otel için ikinci dava Murat Uras'tan geldi!

Yasemin Uras'ın 'Otelime çöktüler' iddiasıyla mahkemeye taşıdığı Bodrum’da bulunan Paramount Otel için ikinci dava da kardeşi Murat Uras tarafından açıldı. Murat Uras, otelin devri sebebiyle alacağını iddia ettiği 143 milyon Türk Lirası'nı; Unico Sigorta şirketlerinden talep etti.



Üzerinde The Bodrum by Paramount Hotels - Resorts'un yer aldığı 75 bin metrekare devlet ormanı niteliğine sahip maliye hazinesine kayıtlı taşınmazın sürekli ve bağımsız üst hakkının ölen babası Atilla Uras'ta olduğunu vurgulayan Murat Uras, davanın Tarım ve Orman Bakanlığı’na da ihbar edilmesi talebinde bulundu. 

Sözcü Gazetesi'nden Hayati Arıgan'ın haberine göre; mirasçısı olduğu Ufuk Turizm şirketinin hisselerinin Finsolvent isimli şirkete devredilmesine karşın parasının ödenmediğinne dikkat çeken otelin ilk sahibi Atilla Uras'ın kızı Victoria Yasemin Uras, İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi’nde 2019'da dava açmıştı. Yasemin Uras'ın kardeşi Murat Uras da ablası gibi mahkemeye başvuruda bulunarak avukatı Deniz Ketenci aracılığıyla Andrey Radyukevic, Finsolvent, Ufuk Turizm ve Sezgin Baran Korkmaz'a ait olan Unico Sigorta şirketlerine 143 milyon Türk Lirası tutarında alacak davası açtı.

İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi'ne açılan davanın dilekçesinde 66 milyon dolara Andrey Radyukevic'e devri gerçekleştirilen taşınmazın 46 milyon dolarının ödememesi amacıyla elden ele yapılan devirlerle son olarak Avusturya'da tutuklu olan Sezgin Baran Korkmaz'ın şirketi Unico Sigorta'ya nasıl geçtiğine ilişkin şu açıklamalar yapıldı:

Paramount Otel için ikinci dava Murat Uras tan geldi!

ORGANİZE DEVİRLER

İş insanı Atilla Uras Bodrum'da 75 bin metrekare devlet ormanı niteliğine sahip maliye hazinesine kayıtlı taşınmazın üzerinde sürekli ve bağımsız üst hakkının sahibiydi. Uras, arazinin üzerine 2014 yılında 528 yataklı tatil köyü yaptırarak işletmeye başladı. İşletmeye son olarak The Bodrum By Paramount Hotel ismi verildi.

Atilla Uras, otelin kurulu olduğu taşınmazın sahibi olduğu Ufuk Turizm şirketinin bütün hisselerinin devrini satış sözleşmesi ile 7 Eylül 2017 Andrey Radyukevic’e gerçekleştirdi. Ek sözleşme ile indirim uygulanarak devir bedeli 66 milyon dolara düşürüldü.

Fakat Atilla Uras’a 20 milyon dolar ödeme gerçekleştirildi. 30 Haziran 2018 tarihinde ödenmesi gereken 46 milyon doların ise ödenmediği belirtildi. 

TABELA ŞİRKETİNE DEVİR

Andrey Radyukevic’in satış tutarından kaynaklı borcunu ödememek amacıyla Ufuk Turizm şirketindeki payının tamamını, 46 milyon dolarlık ödemenin vadesine kısa zaman kala hileli, şaibeli ve danışıklı şekilde Finsolvent şirketine devrederek ortalıktan kaybolduğu iddia edildi. Çekya merkezli Finsolvent şirketinin Türkiye'de hiçbir faaliyeti olmadığı ve 3 bin Türk Lirası kayıtlı sermayesi olan bir şirket olduğu öğrenildi.

Paramount Otel için ikinci dava Murat Uras tan geldi!

SBK SON SAHİBİ OLDU

Hileli devrin altında The Bodrum by Paramount Hotel’i Targets İnvestment Turizm işletmeleri A.Ş. işletti. Finsolvent şirketi ise danışıklı olarak bu defa SBK Holding’in çatısında bulunan Unico Sigorta şirketine hisselerin devrini gerçekleştirdi. Unico Sigorta şirketinin yüzde 79.74'lük hissesinin Heksagon Mühendislik ve Tasarım A.Ş.’ye ait olduğu, Heksagon’un da yüzde 87.99'lük hissesinin Sezgin Baran Korkmaz’a ait olduğu ifade edildi.

Dilekçede Avusturya’da tutuklu olan SBK hakkında ülkemizde “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “Dolandırıcılık” suçundan iddianame düzenlendiğine vurgu yapılarak SBK Holding’in birçok şirketi hileli işlemlerle kağıt üzerinde devraldığı ifade edildi.

DEVİR SÜRECİNDE VEFAT ETTİ

İşadamı Atilla Uras 2018 yılında vefat etti. Mirası 4 çocuğu arasında bir pay şeklinde bölündü. Atilla Uras’ın yaşamını yitirmesi üzerine Andrey Radyukevic’in verdiği 46 milyon dolarlık çek, Atilla Uras’ın miras dosyasına dahil oldu. Mahkeme tarafından miras davasının kesinleşmesinin ardından çekin mirasçılara teslim edilmesi kararı verildi. 

15 MİLYON 150 BİN DOLAR İSTEDİ

Böylelikle 4 mirasçı, 11 milyon 500 bin dolar tutarındaki hakkını aldı. Andrey Radyukevic’in sözleşmede bulunan maddeleri ihlal ettiği için 10 milyon cezai şart ve 4 milyon 600 bin Türk Lirası da gecikme bedeli ödemesi gerektiğini ileri süren Murat Uras, bu rakamlardan payına 3 milyon 650 bin dolar düştüğüne dikkat çekti. Murat Uras davalılardan toplam 15 milyon 150 bin doların ödemesinin yapılmasını talep etti.

Paramount Otel için ikinci dava Murat Uras tan geldi!

İHTİYATİ TEDBİR KARARI TALEP EDİLDİ

SBK’ya yönelik operasyonda Heksagon şirketinin de mal varlığına el konulduğuna da dikakt çekilen dilekçede, 75 bin metrekare büyüklüğündeki taşınmazın üzerinde kurulu Paramount otel ile Ufuk Turizm şirketinin hisselerinin 3. kişilere devrinin engellenmesi için ihtiyati tedbir talep edildi.

ADLİ YARDIM TALEP ETTİ

Harç ve yargılama giderlerinin çok yüksek olması sebebiyle karşılayabilecek maddi gücü olmadığını aktaran Murat Aras, bir işte çalışmadığını ve herhangi bir yerden geliri de olmadığına dikkat çekerek, adli yardım istedi. Dilekçede Murat Uras’ın üzerinde birçok haciz kaydı bulunan 2004 model bir motosiklet dışında, üzerine kayıtlı araç ve taşınmaz olmadığı ifade edildi.

Paramount Hotel'in icra davasında son durum!


Geri Dön