05 / 05 / 2024

Parasını mevduat faizine koymak isteyenlere kritik uyarı! Şube ve internet bankacılığı arasında faiz farkı var!

Parasını mevduat faizine koymak isteyenlere kritik uyarı! Şube ve internet bankacılığı arasında faiz farkı var!

Bankaların mevduat faizleri binlerce kişi tarafından sık sık araştırılıyor. Bankalar mevduat faizlerini değiştirmesiyle, vatandaşlar internet bankacılığından araştırma yaparken, uzman isim 'Şube ve internet bankacılığı' arasındaki farka dikkat çekti. 




Banka mevduat faizleri son zamanlarda yatırımcıların sıkça tercihleri arasında geliyor. Yatırımcılar ellerindeki biirkmiş paralarını mevduat faizine yatırıyor. Binlerce kişi de mevduat faizlerini araştırıyor. Bankalar her geçen gün faizleri değiştiriken yeminli mali müşavir ve ekonomist Muhammet Bayram vatandaşların 'internet bankacılığı ile şubedeki rakamlar arasındaki farka dikkat çekti ve yatırımcıları uyardı.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Merkez Bankası'nın bugün faiz kararını açıklayacağını aktaran Bayram yüzde 50’ye gelen politika faizinin sabit tutulmasının beklendiğimi açıkladı.  

Bayram: ''Merkez Bankası gecelik borç verme faiz oranında yüzde 3’lük marj koymuştu. Bankalar mevduatları ve kredileri Merkez Bankası’nın faiz artışına göre ayarladı. Şu anda kişiler artan ve değişen koşullarda kredi ve mevduat faiz oranlarını sorguluyor.

Çoğu vatandaş ellerindeki mülkleri satıp faize koymayı düşünür oldu. O yüzden şubeler ve internet bankacılığı üzerinden araştırma yapıyorlar. Şubeye gidip pazarlık yapılan faiz oranı ile internet bankacılığı üzerinden duyurulan faiz oranları arasında farklar oluşmaya başladı." dedi.

Parasını mevduat faizine koymak isteyenlere kritik uyarı! Şube ve internet bankacılığı arasında faiz farkı var!

1 MİLYON TL'NİN FAİZ GETİRİSİ NE KADAR?

Bayram 1 milyon liranın faiz getirisiyle ilgili hesaplama yaparak, önemli değerlendirmelerde bulundu: "Kişiler şu anda bir vadeli mevduat hesabı açacaksa 32 gün vadeyi kullanmalı ve 32 günlük vade sonunda elde ettiği faizle beraber paralarını tekrar 32 günlük vadede değerlendirmelidir.

32 gün sonra belki de mevduat faizleri daha da yükselecek ve yeni oranla paralarını mevduat hesabı üzerinden değerlendirebilecekler.

Şu anda kişiler kendi varlıklarını, kendi oturduğu evi, aracı satıp 32 günlük mevduatta değerlendirmek istiyor. Merkez Bankası’nın izleyeceği faiz oranı önemli.

Eğer bir kişi şu anda artık faizin daha yüksek olmayacağını düşünüyorsa bugünden bir faiz oranı ile mevduat hesabı açarsa 1 sene sonra ciddi faiz getirisi elde etmiş olacak. 6-7 ay sonra faiz indirimine gidileceği sinyali veriliyor.

Vatandaşlar seçim yaparken önce 32 günlük vadelerde seçim yapabilir. Daha sonra değişen piyasa koşullarını değerlendirerek 1 yıllık vadeye yatırım yapabilir."dedi. 

1 milyon TL'nin 5 yıllık geri ödemesi ne kadar? Banka banka faiz oranları...

Bankalar tek tek açıkladı! 1.1 milyon TL konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar? 


 


Geri Dön