29 / 04 / 2024

Parayı dolara yatıranın aklı başından uçtu gitti! 3 Temmuz 2023 pazartesi dolar, euro ve sterlinde son durum! 

Parayı dolara yatıranın aklı başından uçtu gitti! 3 Temmuz 2023 pazartesi dolar, euro ve sterlinde son durum! 

Dolar bugün düşüş gösterdi. Euro ve Sterlin ise arttı. Peki bugün dolar ve euro ne kadar, kaç TL? 3 Temmuz 2023 sterlin ne kadar? İşte ayrıntılar...



Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turundan sonra döviz kurunda hareketlilik ve Türk Lirası'ndaki değer kaybı devam ediyor.

Seçim sonrasında Merkez Bankası, 22 Haziran'daki ilk toplantısında politika faizini 650 baz puan artırarak yüzde 8,5'ten yüzde 15'e yükseltmişti. Ancak faiz kararının açıklanmasının ardından döviz kurunda yükseliş yaşandı.

27 Haziran'da dolar 26,03 TL'den, Euro ise 28,51 TL'den işlem görmüştü.

Dolar kuru, piyasaların 3,5 gün kapalı kalmasının ardından yeniden açıldığında ilk gününde 26 TL'nin altında 25,99'dan güne başladı. Euro ise 28,40 TL'den işlem görmeye başladı. Durumun dikkatle takip edilmesi önemlidir.

Peki dolar anlık olarak ne kadar? Euro kaç TL? İşte, 3 Temmuz 2023 Pazartesi dolar ve Euro fiyatlarında son durum...

 Parayı dolara yatıranın aklı başından uçtu gitti! 3 Temmuz 2023 pazartesi dolar, euro ve sterlinde son durum! 

MERKEZ "KURA MÜDAHALE ETMEYECEĞİZ" DEMİŞTİ: PİYASAYA 1 MİLYAR DOLARLIK KKM SATIŞI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, faiz artışı kararının ardından bankacılarla yaptığı toplantıda, para politikasında radikal değişikliklerin olacağına dair net mesajlar vermişti. Enflasyonla mücadele, yeni dönemin para politikasında birinci öncelik olarak belirtilirken, güçlü Türk Lirası (TL) vurgusu yapılmıştı.

Erkan, döviz kurunu baskılamak için döviz satışı yapılmasının planlanmadığını ve yeni dönemde kura müdahale edilmeyeceğini ifade etmişti. Ancak üst düzey bir ekonomi yetkilisi, piyasada oluşan döviz likidite ihtiyacını karşılamak için bugün kamu bankaları üzerinden 1 milyar dolar tutarında satış yapıldığını açıkladı.

Reuters'a yaptığı açıklamada yetkili, Merkez Bankası'nın kamu bankaları üzerinden satış yapmama duruşunun devam ettiğini vurgulayarak, yapılan işlemin kura müdahale olmadığını ve piyasada sağlıklı fiyat oluşumunu sağlamak ve oynaklığı azaltmak için yapılan bir likidite sağlama işlemi olduğunu belirtti.

Bu hafta, yoğun kur korumalı mevduat hesabı (KKM) dönüşleri olduğuna dikkat çeken bankacılar, döviz likidite ihtiyacının arttığına işaret ediyor.

Peki bugün dolar ve euro ne kadar, kaç TL? 3 Temmuz 2023 sterlin ne kadar? İşte ayrıntılar...


Geri Dön