30 / 04 / 2024

Parisin çılgın projesi ortaya çıktı: Çevreci Eyfel Kulesi!

Parisin çılgın projesi ortaya çıktı: Çevreci Eyfel Kulesi!

Aşıklar kenti Parisin simge yapısı Eyfel Kulesi 2015e kadar yeşerecek. Fransanın saygın gazetelerinden Le Figaro, Parisin çılgın projesini detaylarıyla tanıttı. Dünyanın en büyük ağacı olacak projede 138 ton ağırlığında 600 bin bitki yerleştirilecek



Eyfel Kulesinin 600 bin bitkiyle yeşereceği projede 138 ton bitki kullanılacağının açıklanması tartışma yarattı. 7 ay sonra başlayacak proje, tarihi yapıya 378 ton ağırlık bindirecek. Yetkililer ise Eyfel Kulesini yeşillendirme projesiyle Fransanın çevreye duyarlılığını tüm dünyaya duyuracağını belirtiyor. Yetkililer, Eyfel Kulesine yerleştirilecek bitkilerin yanısıra bölgenin de ağaçlandırılacağını açıkladı. 72 milyon dolara.


Yılda 7 milyon turist çeken yapıya yerleştirilecek bitkilerin ağırlığı, Parisliler arasında tartışma yarattı. 72 milyon dolar harcanacak projede yapıya zarar gelmemesi için benzer boyutlarda bir Eyfel Kulesinde deneme yapıldı. Mühendisler yapının bu ağırlığı kaldıramayacağını belirtirken, kent sakinleri yeşil Eyfel Kulesinin güzel görünmeyeceğini öne sürdü. Eyfel Kulesine 2002de LED ışıklar yerleştirilmiş ve ülkede büyük bir tartışma yaşanmıştı. Yeşil Eyfel Kulesi yılda 87 ton karbondioksit emecek ve 84 ton oksijen salacak.

VATAN


Geri Dön