01 / 05 / 2024

Paris'teki itfaiye binası müslümanlara cami oldu!

Paris'teki itfaiye binası müslümanlara cami oldu!

Paris 'in 18. bölgesinde daha önce itfaiye kışlası olarak kullanılan bir  bina, bu bölgedeki Müslümanların ibadeti için bugün cuma namazıyla birlikte  hizmete açıldı



Paris 'in 18. bölgesinde daha önce itfaiye kışlası olarak kullanılan bir  bina, bu bölgedeki Müslümanların ibadeti için bugün cuma namazıyla birlikte  hizmete açıldı. Binanın içinde 750 ve 600 metrekare genişliğindeki iki ayrı salonda  yaklaşık 2 bin kişi ibadet edebilecek.

Yetkililer, binanın tam olarak ibadete uygun yer haline gelebilmesi için  çalışmaların hala devam ettiğini belirterek, bu çalışmalar sonuçlanana kadar  şimdilik sadece cuma namazları için binanın bir süre hizmet vereceğine dikkati  çekiyor.

Paris Camisi Başmüftüsü Halil Abubekir, dün yaptığı açıklamada,  Müslümanların sokakta namaz kılma sorunlarının artık giderildiğini belirterek,  'Müslüman kardeşlerimizin dini vecibelerini daha onurlu koşullarda yerine  getirmesinden büyük memnunluk duyuyorum' demişti.

Bölgedeki iki caminin yöneticisi ve valilik arasında imzalanan anlaşma  gereği, devlete ait 2 bin metrekere genişliğindeki eski itfaiye kışlası, yılda 30  bin avro kira karşılığı 2014 yılına kadar ibadet için Müslümanlara tahsis
 edilmişti.

Bu arada, Bakanlık tarafından yayımlanan bir genelgeyle, bugünden  itibaren ülkede sokakta ibadete yasak getiriliyor. Fransa 'da aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi lideri Marine Le Pen 'i, bir  süre önce yaptığı, 'Müslümanların sokakta namaz kılması işgaldir' açıklaması,  Müslüman derneklerinin sert tepkisine yol açmıştı. Irkçılıkla mücadele  dernekleri, bu açıklama üzerine Le Pen 'i dava etmişti. Fransa 'da çoğu kuzey Afrikalı 5 milyondan fazla Müslüman yaşıyor.
                AA


Geri Dön