27 / 04 / 2024

Park Yaşam Santorini, Körfez manzarasıyla öne çıkıyor!

Park Yaşam Santorini, Körfez manzarasıyla öne çıkıyor!

İzka İnşaat İzmir Çiğli'de hayata geçirdiği Park Yaşam Santorini projesiyle, Santorini adasının mimarisini getiriyor. "Mahallede yaşam var" sloganıyla hayata geçirilen projede, Körfez manzarası öne çıkıyor.



İzmir'in inşaat şirketlerinden İzka İnşaat, Park Yaşam Mavişehir ve Park Yaşam Ataşehir projelerinden sonra Park Yaşam Santorini projesini hayata geçiriyor. Çiğli'de yükselecek olan Park Yaşam Santorini, 34 bin 190 metrekare alan üzerinde 522 daire ve 17 Santorini Taş Evi'nden oluşuyor. Projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 3+2 daire tipleri gibi farklı seçenekler yer alıyor.

Körfez manzarasıyla öne çıkan proje, "Mahallede yaşam sloganını benimsemiş. 21 dönüm peyzaj alanına sahip olan projede özel olarak tasarlanan dinlenme alanları, kamelyalar ve çocukların bisiklet sürebileceği özel bir meydan, açık, kapalı yüzme havuzu, 7/24 güvenlik sistemi, otopark, market alanı, kapalı ve açık spor tesisi gibi donatılar bulunuyor.

Teknoloji çağının bireylere, birçok kolaylığın yanında bazı temel ihtiyaçlarda zorluklar getirdiğini belirten Azat Yeşil, "Bunların başında da uzaklaşılan mahalle kültürü ve komşuluk ilişkileri geliyor. İzka İnşaat, ürettiği projelerde bu kültürü canlı tutmaya öncelik veriyor, ailelerin sosyalleşebildiği, çocukların mahallede oynar gibi özgürce, güvenle oynayabildiği geniş peyzaj alanlarının bulunduğu projeler yaratıyor" dedi.

Park Yaşam Santorini nerede?

Park Yaşam Santorini, Çiğli'nin merkezine 5 dakika, Karşıyaka'ya ve Mavişehir'e 10 dakika mesafede konumlanıyor. İzka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mimar Azat Yeşil, insanları şehir stresinden uzaklaştırmak, huzurlu ve doğayla iç içe güvenli bir site hayatında yaşamalarını sağlamak için, Park Yaşam markasını oluşturduklarını vurgulayarak, "Park Yaşam Santorini projesini de bu amaca yönelik tasarladık" dedi. Ayrıca, Yeşil, "Biz de şehir plancılarıyla birlikte kentlerin insan psikolojisi üzerindeki etkilerini 'nöro - mimari' ile yeniden ele alıyoruz"ifadelerini kullandı. Kentte park ve yeşil alan veya yakın bir yerde ormanlık olmasının şehir stresini atmada önemli bir rol oynadığını vurgulan Yeşil, şunları söyledi:

"Yaşanacak en iyi şehirler listesine baktığınız zaman, binaların dağ, orman ve deniz manzarasını görecek şekilde inşa edilmesine özel önem veriliyor. Yeşil alanların sağlık ve psikolojik olarak sağaltıcı etkisi bulunuyor. Doğal ortamların görsel karmaşıklığı olumlu bir ruhsal etki yaratıyor. Aynı şey mimari açıdan da geçerli. Biz de bu bilimsel verilerden yola çıkarak Park Yaşam Santorini projesini tasarladık. Yemyeşil lokasyonu ve Santorini adasının eşsiz mimarisini birleştirdik, huzurlu bir yaşam alanı oluşturduk."

Park Yaşam Santorini, Körfez manzarasıyla öne çıkıyor!

Park Yaşam Santorini, Körfez manzarasıyla öne çıkıyor!


 


Geri Dön