28 / 04 / 2024

Patricia Urquiola'dan Arçelik için Leisure tasarım serisi!

Patricia Urquiola'dan Arçelik için Leisure tasarım serisi!

Patricia Urquiola'nın tasarladığı ankastre fırın, ocak, davlumbaz, bulaşık makinesi ve buzdolabından oluşan özel tasarım serisi, Türkiye'de nisan ayı itibariyle belirli Arçelik konsept mağazalarda tüketicinin beğenisine sunulacak...




Tüm dünyada yarattığı trend ve tasarımlarıyla tanınan Patricia Urquiola, mutfaklar için özel bir seri tasarladı.


Arçelik açıklamasına göre;  Patricia Urquiola'nın tasarladığı ankastre fırın, ocak, davlumbaz, bulaşık makinesi ve buzdolabından oluşan özel tasarım serisi, Türkiye'de nisan ayı itibariyle belirli konsept mağazalarda tüketicinin beğenisine sunulacak.


Patricia Urquiola, tasarım yaklaşımlarını, 10 Mart'ta Rahmi Koç Müzesi'nde lansman etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen konferansta, akademisyen, öğrenci, mimar ve tasarım dünyasına merak duyan katılımcılarla paylaştı. Konferansın ardından düzenlenen lansman etkinliğine, Türkiye'nin ünlü mimarları ile inşaat dünyasının önde gelen isimleri katıldı. Etkinlikte, Leisure Patricia Urquiola Serisi'nin yeni reklam filminin de ilk gösterimi gerçekleştirildi.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik AŞ Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, Arçelik'in ayrıcalıklı konumunun ve başarılarının arkasında, Ar-Ge, inovasyon, kalite, tasarım ve markanın temel faktörler olarak yer aldığını belirtti.


Çakıroğlu, tasarım alanındaki çalışmalarını bir adım daha ileriye taşıyarak "yeni ve özel" bir seri geliştirmeye ve bu projede Patricia Urquiola ile çalışmaya karar verdiklerini anlatarak, mutfakların sadece yemeklerin hazırlandığı ortamlar olmaktan çıkıp ailelerin ve arkadaşların bir araya geldikleri yaşam alanları haline geldiğini ifade etti.


Patricia Urquiola'dan, mutfaklarda keyifle kullanılabilecek ve aynı zamanda teknolojiden veya tasarımdan ödün vermeyen, ikisi arasında denge kuran bir ürün serisi tasarlamasını istediklerini vurgulayan Çakıroğlu, "Çalışma süresince Patricia'nın tasarım yeteneğinin, teknoloji ile harmanlanarak ürünlere yansımasına büyük bir hayranlıkla tanık olduk" ifadelerini kullandı.


Patricia Urquiola ise Arçelik'le 2012 yılında çalışmaya başladığını belirterek, mutfaklar için tasarlama fikrini ilk duyduğunda çok heyecanlandığını dile getirdi.


Arçelik'in köklü geçmişinden ve yenilikçi anlayışından çok etkilendiğini ve bunu Leisure Patricia Urquiola serisine yansıttığını anlatan Urquiola, "Türkiye, Doğu ve Batı arasında bir köprü vazifesi görüyor ve bu özelliği onu farklı kılıyor. Özellikle İstanbul’un her bir köşesi şaşırtıcı boyutlarda ilham verici" değerlendirmelerini yaptı.


Urquiola, tüketici davranışları ve ihtiyaçlarının Arçelik ile hayata geçirilen işbirliğinde özel bir öneme sahip olduğunu aktararak, günümüzde tüketicilerin ürünlerin değerleri ve etkileri konusunda çok daha farkındalık sahibi olduğunu, bu farkındalığın da sürekli gelişimi gerekli kıldığına işaret etti.


Tasarımın her gün sergilenen farklı davranış şekilleri ile yakından ilgili olduğuna dikkati çeken Urquiola, "Tüketicinin algısı, tasarımın fonksiyonel tarafını oluşturuyor. Kullanıcı, obje ve yaşam alanını birbirinden bağımsız düşünmüyor. Tam da bu noktada gelecekte tasarımın hayatımızda çok daha önemli bir yer tutacağının altını çizmek istiyorum. Dijital iletişim dünyası sayesinde tasarım sürekli bir gelişim halinde. İnsanlar neyi neden tükettiklerinin daha çok farkında. Bu da tasarımın önemini günden güne artırıyor" ifadelerini kullandı.



AA


Geri Dön