29 / 04 / 2024

Patronlara göre istikrar yeni yatırımların önünü açacak!

Patronlara göre istikrar yeni yatırımların önünü açacak!

Türk iş dünyası, seçim sonuçlarının, ekonomik-politik istikrar konusunda olumlu sinyaller verdiği görüşünde. “Şimdi ekonomiye bakma zamanı” diyen patronlara göre istikrar vurgusu yeni yatırımların önünü açacak...




Türk iş dünyası, seçim sonuçlarının, ekonomik-politik istikrar konusunda olumlu sinyaller verdiği görüşünde. “Şimdi ekonomiye bakma zamanı” diyen patronlara göre istikrar vurgusu yeni yatırımların önünü açacak.


Türkiye çekişmeli bir seçim dönemini geride bıraktı. Seçim sonuçlarına göre AK Parti bir çok il ve ilçe belediyesinde ezici üstünlük sağladı. Siyasi aktörlerin yanı sıra yurtiçi ve yurtdışındaki yatırımcıların dikkatle takip ettiği yerel seçimlerin sonucu Türkiye’nin patronlarını memnun etti. Sandıktan çıkan sonucun ekonomik aktiviteye de olumlu yansıyacağından hem fikir olan işadamları, istikrar ortamının yurtiçi ve yurtdışından yeni yatırımları da Türkiye’ye çekeceğini düşünüyor. Türkiye’nin gündeminin seçimlerden uzaklaşıp ekonomiye odaklanması gerektiğine dikkat çeken iş dünyası, erken seçim çağrısı yaptı. 


Sorunları geride bırakalım 


Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı: Yerel seçim sonuçları ülkemize hayırlı olsun. Çok yıpratıcı bir seçim sürecini geride bıraktık. Bu ülkenin, hepimizin olduğu ve birlikte barış içinde yaşamamız gerektiği bilinci ile seçim sürecinde yaşananları arkamızda bırakmalıyız. Seçilen tüm belediye başkanlarına görevlerinde başarılar diliyorum.” 


Sonucun olumlu sinyalleri bugün gelmeye başladı


Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar:  AK Parti, tekrar toplum onayını aldı. 3,5 aydır durgunluk vardı piyasalarda. Faiz arttı, yatırımlar ertelendi ve akabinde finansal maliyetlerin artış sürecini yaşadık. Ancak dünkü sonuçlar istikrarı destekledi ve piyasaya olumlu yansıdı. İlk olumlu sinyalleri bugün almaya başladık bile. Dolayısıyla birtakım beklentilere girmiş olan ekonomi ve piyasalar hızla istikrara girecektir. İstikrarın kazanıldığı, büyüme hedeflerinin realize edileceği bir sürecin başlayacağını ümit ediyorum.


İstikrarın devam edeceği bir kez daha görüldü 


Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu: Bugüne kadar hep demokrasi kazandı. Bu kadar çekişmeli secim kampanyasında millet sağduyulu olarak tercihini yaptı. AK Parti de bu seçimle güven tazeledi. Piyasalardan bu sonucun çıkacağı belliydi. Seçim Türkiye’de güvenilirlik ve istikrarın devam edeceğini ortaya koydu.  Seçim sonuçları oluşan güven ve istikrar ortamı yabancı yatırımları hızlandıracaktır. Toplumsal anlamda da herkes için daha sakin ve huzurlu bir ortam olacak.


Sosyal reformlara odaklanmalıyız


TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz: Tüm siyasi partileri ve adayları, demokrasinin bu en temel gereğinin yerine getirilmesine yaptıkları katkılardan dolayı kutluyor ve seçilen tüm yerel yöneticilere başarılar diliyoruz. Yerel seçimler geride kalırken, son dönemlerde kaygı verici düzeye yükselmiş bulunan, kutuplaşmayı ortadan kaldıracak bir siyasi tutumun ve söylemin oluşmasına siyasetin tüm taraflarının katkı vermesini umut ediyoruz. Hızla ve partiler üstü bir anlayışla demokrasimizi, ekonomimizi ve sosyal yapımızı güçlendirecek reformlara yönelmeli, çözüm süreci ve Avrupa Birliği uyumuna hız kazandırmalıyız.


Herkes şapkasını önüne koyacak 


KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik: Gelişmenin büyümenin önü açıldı. Piyasalar moral bekliyor. Bundan sonra insanlar ihtiyaçlarına daha çok konsantre olacak, ertelediği alışverişlerini yapacak. Memleket ekonomisinin iyi gitmesi gerek.


Seçimleri bu yıl içinde bitirelim


Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan: Genel seçim atmosferi içinde oldukça sert geçti. Türkiye yoğun bir gerginliği kaldıramaz. Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimin birleştirilip erken seçime gidilmesinde yarar var.


Ülkeye döviz girişi hızlanır 


Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut: Yüzde 43 oy almasını bekliyordum. Beklediğim gibi çıktı. Sonuçla birlikte ekonominin daha iyi olacağını düşünüyorum. Bundan sonra döviz girişi hızlanacaktır. Ekonomideki istikrar ortamı devam edecektir, bu da yatırımcıya daha güvende hissettirecektir.


Artık herkes işine bakacak


CARREFOURSA Genel Müdürü Mehmet Nane: Bundan sonra politikacılar kendi çıkarsamalarını yapar, biz de işimize gücümüze bakarız. Her seçim döneminde mutlaka sıkıntılar yaşanır. Artık onunla uğraşmayıp, büyüme, istihdam ve istikrara bakmalıyız. Artık herkes bunları bırakıp yoluna devam edecek. 


Başbakan'a açık güvenoyu


Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ: Türkiye bir kez daha istikrardan yana tavır aldı, Başbakan'a açık bir güvenoyu verdi. Bütün dünya tarafından da dikkatle takip edilen bu seçimin sonuçları, şimdi, yabancı yatırımcılar ve karar vericiler tarafından da dikkatle not edilecektir.


Odak noktamız ihracat olsun


TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi: Gündem yeniden ekonomi ve ihracata dönmeli. Artık şimdi ivedilikle gerek siyaset kurumunun gerekse toplumun tüm kesimlerinin yeniden ekonomiye odaklanmasını istiyoruz. Ülkemizin temel gündemi rekabet gücünün geliştirilmesi olmalıdır.


Yabancı daha iyi analiz etti


LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük: Sonuçlar, iktidara güven olduğunun kanıtıdır. Yurtdışı 10 gün önce satın aldı, borsa yükseldi. Yurtdışı piyasayı bizden daha iyi okudu, değerlendirdi ve güvendi. Siyasi gerilim rahatladı. Bundan sonra, gözler yeniden ekonomiye dönecektir.



Akşam


Geri Dön