28 / 04 / 2024

Peker GYO, 82.5 milyon liralık bono ihracı gerçekleştirdi 

Peker GYO, 82.5 milyon liralık bono ihracı gerçekleştirdi 

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 82,5 milyon lira miktarındaki ilk finansman bonosu ihracını gerçekleştirdiği kaydedildi. 



Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2023 Kasım ayında Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) almış olduğu 1,5 milyar Türk Lira’lık ihraç tavanı  izni kapsamında 82,5 milyon Türk Lira’lık ilk finansman bonosu ihracı için yurt içinde nitelikli yatırımcılardan talep topladığı belirtildi.

İhracın senelik basit getirisi yüzde 51, bileşik getiri ise yüzde 63,14 olarak gerçekleştiği kaydedildi. Vade sonunda ihraca ilişkin anapara ve faiz ödemesi yapılarak finansman bonosunun itfa edilmesi planlanıyor.

İntegral Yatırım Menkul Değerler aracılığı ile yapılan 61 gün vadeli ve iskontolu finansman bonosuna ilgi yoğun oldu. 82,5 milyon TL’lik bir finansman bonosu satışı kapsamında yurtiçi ve özel sektör borçlanma piyasasında bir gayrimenkul yatırım ortaklığı tarafından gerçekleştirilmiş sınırlı ihraçtan birisi olduğu kaydedildi.

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Gayrimenkul projeleri geliştirmesi, alım-satımı ve kiralanması alanında faaliyet gösteren Peker GYO, 2018 senesinden beri Borsa İstanbul’da işlem görüyor. Sermayesi 669,8 milyon Türk Lirası olan firmanın yüzde 60,83’ü halka açık durumda.

Peker GYO, 82.5 milyon liralık bono ihracı gerçekleştirdi 

SERMAYE PİYASLARINI YOĞUN BİR ŞEKİLDE KULLANMAK İSTİYORUZ

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Peker GYO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, kaynak çeşitlendirme amacı ile sermaye piyasalarını daha çok kullanacaklarını söyledi. Halihazırda halka açık bir şirket ve aynı zamanda sermaye piyasası kurumu olduklarını belirten Peker, sermaye piyasalarının borçlanma aracı ihracı tarafında da ileriki dönemde yer almak istediklerini kaydetti. Peker ayrıca, Peker GYO’nun bu amacına  yönelik olarak borçlanma aracı ve piyasasına kendilerini tanıtmak için finansman bonosunun getirisini ve vadesini özellikle cazip belirlediklerini kaydetti.

PEKER  GYO NE İŞ YAPAR? 

Buna göre firma, menkul kıymetler ile gayrimenkul satışları, kiralama, ve tahvil ile birlikte finansal kiralama, gayrimenkul projeleri inşası ve geliştirme gibi gayrimenkul işlemlerini de yapmaktadır. 

PEKER ŞİRKETLER GRUBU SAHİBİ KİMDİR?

Peker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, holding olarak faaliyet gösterdikleri ve turizm sektöründe de özel jet ve devam eden charter yat kiralama hizmeti verdiklerini kaydederek, salgın nedeni ile  bu hizmetlere olan talebin oldukça arttığını söyledi.

Peker GYO, 2023'ün ilk 9 ayında 652.4 milyon TL hasılat elde etti!

Murat Oktay, Peker GYO Genel Müdürü oldu! 

Hasan Peker yeni şirket kurdu! 


Geri Dön