11 / 05 / 2024

Peker GYO'dan Çamlıca projesi açıklaması! 

Peker GYO'dan Çamlıca projesi açıklaması! 

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Çamlıca projesi ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. Şirket, proje geliştirme çalışmaları doğrultusunda, kentsel dönüşüm kapsamında muafiyet yazılarının Belediye tarafından onaylandığını belirtti. 



Peker GYO Çamlıca projesi kapsamında, Küçük Çamlıca Mahallesi, 1139 ada 54 parsel ve 1127 ada 7 parsel üzerinde yer alan arsalardaki yapılarla ilgili olarak; proje geliştirme çalışmaları doğrultusunda, Üsküdar Belediye Başkanlığı'na 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Kapsamı'nda gerekli başvurular yapıldığı anımsatıldı. 

Yapılan başvurular doğrultusunda, kentsel dönüşüm kapsamında muafiyet yazılarının Üsküdar Belediye Başkanlığı tarafından onaylandığı belirtildi. 

Peker GYO bu kapsamda, tapuya ilgili şerh notunun işlendiğini aktararak, yapıların belirtilen harç, vergi ve ücretlerden muaf tutulacağını açıkladı. 

Peker GYO'dann geçtiğimiz yılın Nisan ayında yapılan bir başka açıklamada da Çamlıca arsasıyla ilgili parsel tevhidine ve 11 milyon 748 bin 240 liraya ilave arsa alımına ilişkin işlemlerin tamamlandığı açıklanmıştı. Yapılan açıklamada "16.11.2021 tarihli KAP Açıklamamızda; "Çamlıca Arsa'mızın 167 pafta, 1127 ada, 1,2,3 adet parsellerin tevhid işlemleri kapsamında parsellere komşu 652,69 m2 alanın yoldan ihdas edilerek söz konusu parsellere tevhidi ile ilgili olarak toplam 11.748.240 TL'ye Şirketimize satılmasına yönelik olarak Üsküdar Belediyesi Encümen kararı alınmıştır" ifadelerine yer verildi. 

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın KAP açıklaması:
Küçük Çamlıca Mahallesi, 1139 ada 54 parsel ve 1127 ada 7 parsel üzerinde bulunan arsamızdaki yapılarla ilgili olarak; proje geliştirme çalışmalarımız doğrultusunda, Üsküdar Belediye Başkanlığı'na 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Kapsamı'nda gerekli başvurular yapılmış olup, kentsel dönüşüm kapsamında muafiyet yazıları Üsküdar Belediye Başkanlığı tarafından onaylanmıştır, tapuya ilgili şerh notu işlenmiştir. Yapılar belirtilen harç, vergi ve ücretlerden muaf tutulacaktır.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız.

 

Mesut Huriel, Kiler GYO Genel Müdürü oldu! 

Emlak Konut GYO Başakşehir Ayazma 4. Etap ihalesinin 2. oturumu 5 Nisan'da!

Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı 10. Etap ihalesinin ilk oturumu 18 Nisan'da! 


Geri Dön