28 / 04 / 2024

Pekin’den Londra’ya kesintisiz ulaşım sağlanacak!

Pekin’den Londra’ya kesintisiz ulaşım sağlanacak!

Bakan Arslan "Pekin’den Londra’ya kesintisiz ulaşım için Türkmenistan ve Azerbaycan ile Aşkabat Bildirisi imzalandı" diye konuştu.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Pekin’den Londra’ya kesintisiz ulaşım koridoru oluşturmak için Türkmenistan Oto Taşımacılığı Bakanı Maksat Aydogduyev ve Azerbaycan Ulaştırma Bakan Yardımcısı Arif Askerov ile Aşkabat Bildirisi'ni imzaladıklarını söyledi. Pekin’den Londra’ya kesintisiz ulaşım koridoru oluşturma hedefini gerçekleştirmek için düzenlenen toplantıya katıldığını anlatan Arslan, Maksat Aydogduyev ve Arif Askerov ile Üçlü Ulaştırma Bakanları 1. Toplantısı'nda Aşkabat Bildirisi'ni imzaladıklarını bildirdi. Arslan, şöyle konuştu: "Pekin’den Londra’ya kadar uzanan ulaşım koridorunun önemi düşünüldüğünde, ulaşım yatırımlarının ne denli önemli olduğu daha iyi anlaşılıyor” dedi. 


Akşam




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Pekin'den Londra'ya kesintisiz ulaşım koridoru oluşturmak için Türkmenistan Oto Taşımacılığı Bakanı Maksat Aydogduyev ve Azerbaycan Ulaştırma Bakan Yardımcısı Arif Askerov ile Aşkabat Bildirisi'ni imzaladıklarını söyledi. Arslan, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkmenistan'a yaptığı ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


TÜRKMENİSTAN'LA ULAŞIMDA İŞBİRLİĞİ


Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını ilettiğini, iki ülke ilişkilerinin gelişmesinde Türkmen ve Türk halkları arasındaki tarihi ve kültürel bağların büyük rol oynadığını vurguladığını ifade eden Arslan, görüşmede iki ülkenin coğrafi konumu itibarıyla ulaştırma alanındaki işbirliği alanlarının değerlendirdiğini belirtti. Arslan, “Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, iki ülke arasında ulaştırma sektöründeki verimli işbirliğinin küresel anlamda büyük önem arz ettiğini, doğu-batı ve kuzey-güney yönünde ulaştırma koridorlarının kurulması için bütün imkanlara sahip olduklarını söyledi” diye konuştu.


Berdimuhamedov'un kendisini ve devlet yetkililerini, 17 Eylül'de gerçekleştirilecek Aşkabat Uluslararası Havalimanı yeni terminal binasının açılış töreni ile Aşkabat'ta kasımda yapılacak “ulaştırma” konulu uluslararası konferansa davet ettiğini belirten Arslan, Berdimuhamedov'a Türkmenistan ile Türkiye arasındaki ekonomik işbirliğinin geliştirilmesine verdiği destekten dolayı teşekkür ettiğini kaydetti.


Aşkabat bildirisi yürürlüğe girdi


Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Üçlü Ulaştırma Bakanları 1. Toplantısı'nda Aşkabat Bildirisi'ni imzaladıklarını bildirdi. Bölgedeki ulaştırma koridorlarının işbirliği içinde geliştirilmesi ve Hazar geçişlerinin kolaylaştırılması yönünde mutabakata varıldığını anlatan Arslan, şöyle konuştu: “Marmaray ve üzerinde demiryolu hattı bulunan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, yapımı devam eden 3. Havalimanı, Bakü-Tiflis- Kars Demir İpek Yolu hattı planlanırken ulusal ulaşım planıyla birlikte uluslara rası ulaştırma hedefleriyle bütünleştirmeyi hedefledik."



Yeni Şafak


Geri Dön