08 / 05 / 2024

Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmete girdi!

Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmete girdi!

Türkiye"nin en büyük hastanesi Pendik"te açıldı. Bin 600 personelin hizmet vereceği hastanede bir günde 10 bin hasta muayene olabilecek. İETT ise ulaşım için ek hatlar devreye sokacak



Pendik"te Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmete girdi. Belediye Başkanı Kenan şžahin Türkiye"nin en büyük hastanesi olarak nitelendirdikleri hastaneyi, beraberindeki gazetecilerle birlikte gezdi. Bin 600"e yakın personelin çalıştığı hastaneyi değerlendiren Başkan şžahin œSadece Pendik"in değil bölgenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek en iyi hastane dedi. Başkanı Kenan şžahin, 2006 yılında yapımına başlanan 530 yataklı Sağlık Bakanlığı"na bağlı Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi"nin Türkiye için bir model olduğunu söyledi. Başhekim Prof. Dr. İsmail Cinel"den bilgi alan şžahin œBu hastane sadece Pendik"in değil, tüm Türkiye"nin ihtiyaçlarına cevap verebilecek, devrim niteliğinde bir hastanedir diye konuştu.  

Yakın zamanda resmi açılışı yapılacak olan hastane gezisi sırasında önemli bilgiler de veren Belediye Başkanı Kenan şžahin, Pendiklilerin sağlığına çok önem verdikleri belirtti. İlçedeki sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttırılması adına Yenişehir Mahallesi"ne 300-400 yataklı bir hizmet hastanesi ve Esenyalı Mahallesi"ne de bir semt polikliniği inşa edileceği müjdesini de verdi.

HASTANE İçİN YENİ HATLAR

Hastanenin ulaşımını daha da rahatlatmak için İETT Genel Müdürlüğü ile görüşüldüğü öğrenildi. Birçok İETT hattının buradan geçmesinin sağlanacağı belirtildi. Başkan şžahin 2011"in sonunda Kadıköy-Pendik Metrosu"yla Metro Hastane Durağı"nın hizmete gireceğinin ve bununla ulaşım sorununun kökten çözüleceğini sözlerine ekledi.    

22 ameliyat odası bulunuyor

l Toplam bin 600 personel,

l 240 doktor,

450 asistan ve

277 hemşire,

l Ocak ayı sonunda 200 hemşire daha alınacak,

l Yeni olmasından dolayı hastanedeki katların 3"te

1"i kullanılıyor,

l Hastanede 22 adet ameliyathane var,

l Yeni doğum servisindeki 8 küvez sayısı 28"e çıkacak,

l Hastanenin acil servisi yakın zamanda hizmete girecek.
Star


Geri Dön