02 / 05 / 2024

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı bugün açılıyor!

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı bugün açılıyor!

Günlük 1 milyon 200 bin yolcu taşıyacak olan Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı bugün hizmete açılıyor.



Bakan Adil Karaismailoğlu, ülke genelinde 12 şehide 811,4 kilometre şehir içi raylı sistem hattı işletme altında olduğunu söyleyerek, dünyanın en büyük metropolleri arasında yer alan İstanbul'u modern raylı sistem ağlarıyla baştan başa donatmaya devam ettiklerini kaydetti. İstanbul'da şu an itibarıyla Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp-İstanbul Havalimanı, Başakşehir-Çam Sakura-Kayaşehir, Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı, Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Raylı Sistem Projesi, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi, Bakırköy-Bahçelievler-Güngören-Kirazlı Bağcılar metro hattı ile açılışını pazar günü hep birlikte ve gururla yapacakları Pendik-Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattının da dahil olduğu, 103,3 kilometrelik 7 hatta İstanbul için 7/24 çalışmaya devam ettiklerini de belirtti.

Yaptığı açıklamada"Eser siyasetimizin değerli parçalarından ve asrın en önemli projelerinden biri olan  Marmaray  ile Levent-Hisarüstü metrosunun uzunluğu 80 kilometredir." diyen Bakan Karaismailoğlu şu an İstanbul'un işletmede olan raylı sistem ağının toplam uzunluğunun 263 kilometre olduğunu söyledi. Bakan Karaismailoğlu, yapımı süren projeler tamamlandığında söz konusu bu rakamın 366,3 kilometreye yükseleceğini dile getirerek, 366 kilometre raylı sistemin tamamı AK Partili yönetimler tarafından yapımı tamamlanıp hizmete sunulacağını dile getirdi.

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı bugün açılıyor!

Günlük 1 milyon 200 bin yolcuya hizmet verebilecek kapasitede ve 80 kilometre hıza sahip metro hattımızın açılışı için artık günleri değil saatleri geriye saydıklarını belirterek, "Pendik Tavşantepe'den başlayıp Fevzi çakmak, Şeyhli, Yayalar, Kurtköy istasyonlarından geçerek İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na ulaşacak olan hattımız 7,4 kilometre uzunluğunda. Artık, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na,Kadıköy-Kartal-Kaynarca metro hattının devamında doğrudan raylı sistem ile güvenli, hızlı ve ekonomik şekilde ulaşmak mümkün olacak." dedi.

Bakan Karaismailoğlu, Pendik'teki yoğun yolculuk hareketinin olduğu mahalleler de metroya kavuşacağını belirterek, Şeyhli, Yayalar, Fevzi Çakmak ve Kurtköy mahalleleri metro konforuyla buluşacağını söyledi. Hattın faaliyete başlamasıyla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Pendik Tavşantepe'ye 10 dakikada, İstanbul Anadolu Adliyesi'ne 12 dakikada, Kadıköy'e de 45 dakikada ulaşmanın mümkün olacağını kaydetti.

"İstanbul havalimanı Avrupa'da birinci"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, bu hattın açılışından sonra Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattının Kağıthane-İstanbul Havalimanı kısmını milletin hizmetine sunacaklarını, İstanbul'un havalimanlarını metro ile buluşturacaklarını dile getirdi.

Daha sonra Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nden de geçecek olan Başakşehir-Kayaşehir metro hattının açılışını yapacaklarını dile getiren, Bakan Karaismailoğlu, ardından diğer metro hatlarını da bir bir İstanbulluların hizmetine açacaklarını söyledi.

Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir Metro Hattı'nda son dakika müjdesi!

Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metro Hattı'nın inşaatı başlıyor! 

İstanbul’un havalimanları tek tek metrolanacak! Tarihler verildi


Geri Dön