30 / 04 / 2024

Pendik'te 7.4'lük suni depremli eğitim verildi!

Pendik'te 7.4'lük suni depremli eğitim verildi!

İlçeye getirilen Simülasyon TIR’ı ile Pendikliler depremi yaşıyor. 6 gün sürecek eğitimlerin ilki Pendik Çarşı Pazarı’nda gerçekleştirildi. TIR’da 7.4’lük suni deprem eşliğinde katılımcılara deprem anında yapılması gerekenler öğretildi.




Afet Yönetim Planlaması Projesi kapsamında ilçeye getirilen Simülasyon TIR’ı ile Pendikliler depremi yaşıyor. 6 gün sürecek eğitimlerin ilki Pendik Çarşı Pazarı’nda gerçekleştirildi. TIR’da   7.4’lük suni deprem  eşliğinde katılımcılara deprem anında yapılması gerekenler öğretildi.


Pendik Belediyesinin, İTÜ Afet Yönetimi ve Uygulama Araştırma Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü ve İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan mali destekli olan “Pendik Belediyesi Afet Ve Acil Durum Yönetim Planlaması Projesi” devam ediyor. Proje kapsamında  vatandaşlara uygulamalı eğitim vermek üzere Deprem Simülasyon TIR’ı getirildi.  6 gün sürecek eğitimlerin ilki Pendik Çarşı Pazarı’nda gerçekleştirildi. Genci, yaşlısı herkes olası deprem anını simulatör TIR’ı  içerisinde oluşturulan suni mutfak ve oda içerisinde yaşadı. Deprem Simulasyon TIR’ı, 7.4 büyüklüğünde bir depremde gerçekleşen etkiyi birebir şekilde katılımcılara yaşattı. Türkiye Deprem Vakfı’ndan Süheyla Sezan ve Gönüllü Deprem Eğitmeni Özdemir Günday tarafından verilen eğitimde, deprem anında yapılması gereken koruyucu önlemler suni deprem eşliğinde gösterildi. Hayati tehlikeye sebep olan yanlış bilgiler de katılımcı vatandaşlara tek tek anlatıldı. Özellikle deprem anında paniğe kapılmamak gerektiğini belirten uzmanlar,  balkona çıkmak, merpenlere yönelmek ve asansöre binmek gibi eylemlerin  hayati bir tehlikeye yol açacağı, depremde bu bölgelerin en riskli bölgeler  olduğu uyarısında bulundular.


Deprem simulasyon TIR'ı  ile 6 noktada eğitim


On binlerce insanın deprem anında neler olduğu ve olası deprem anında neler yapması gerektiği konusunda bilinçlendirileceği eğitim çalışmaları, değişik mahalleleri gezecek TIR'da 10.00-17.00 saatleri arasında veriliyor.  Deprem Eğitim aracının Pendiklilere hizmet vereceği diğer noktalar şöyle:


22 Şubat 2015 Pazar Kavakpınar Abdi ipekçi Cad. Pazar Sokağı’nın Başı


23 Şubat 2015 Pazartesi Pendik Merkez Lale Çay Bahçesi Arka Kısmı


24 Şubat 2015 Salı Güzelyalı Mahallesi Fatih Camii Önü.


Son iki eğitimin tarihi ve yeri daha sonra açıklanacak. 



Pendik Belediyesi




Geri Dön