28 / 04 / 2024

Şener Üşümezsoy’dan İstanbul için ezber bozan açıklama: 7.4'lük senaryolar çöpe atıldı!

Şener Üşümezsoy’dan İstanbul için ezber bozan açıklama: 7.4'lük senaryolar çöpe atıldı!

Deprem Bilimci Prof. Dr. Üşümezsoy, İstanbul için ezber bozan açıklama yaparak, 7.4'lük senaryolar çöpe atıldığını söyledi.



Marmara Denizi'nde geçtiğimiz günlerde meydana gelen 5.1 ve 4.2'lik depremler sonrasında gözler olası İstanbul depremine çevrildi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Deprem Bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, beklenen depreme ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Aktarılan detaylara göre deprem uzmanlarının uzun senelerdir "İstanbul'da 7'nin üzerinde deprem bekliyoruz" açıklamalarını masaya yatıran Şener Üşümezsoy, Marmara Denizi'ndeki fayın ölü bir hat olduğunun söylendiğini dile getirid.

Yaptığı açıklamada asıl fayın Yalova'nın Çınarcık bölgesinin önlerinden geçtiğini dile getiren Şener Üşümezsoy, "Hiçbir zaman Kuzey Marmara kenarından giden bir fayımız söz konusu değil." diye konuştu.

Şener Üşümezsoy’dan İstanbul için ezber bozan açıklama: 7.4 lük senaryolar çöpe atıldı!

7.4'LÜK DEPREM SENARYOLARI ÇÖPE ATILDI

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada mega kent İstanbul için 7.4'lük deprem senaryolarının çöpe atıldığını dile getiren Prof. Dr. Üşümezsoy, "1894 yılında olan deprem 1766 senesinden 4 kat daha şiddetli deprem niye onu görmüyorlar. Üstelikte tam İstanbul dediği yerde niye görmüyorlar. O zaman 250 senede bir deprem oluyordu 250 seneden beri deprem olmuyor deprem eli kulağında deme lafını çöpe attığı için." dedi.

“ADALAR FAYI’NI ETKİLEMESİ MÜMKÜN DEĞİL”

"Adalar fayı niye kırılmaz?" sorusuna da yanıt veren Prof. Dr. Üşümezsoy şöyle konuştu: "Eğer depremi yaratan kuvvet fay düzlemine 45 derece açıyla gelirse, bir kamyonu iterken 45 derece açıyla itersek orada bir makaslama kuvvet yapar ve de fayı iter. Burada doğu batı gidişli bakın Kuzey Anadolu fayı Körfez'den geliyor Sapanca'da doğu Hersek Burnu’nu geçiyor. Çınar çukurunun da güneyinden geçiyor. Doğu batı onu etkileyen kuvvet. Bakın şu sarıyla gösterilmiş olan 45 derece güneydoğuya doğru giden kuvvet. Fakat bunun Adalar Fayı’nı etkilemesi mümkün değil. Çünkü Adalar Fayı’yla maksimum sıkıştırma kuvveti birbirine paralel olunca o fay çalışmaz zaten.

Bu nedenle buradaki doğu batı gidişli fayın arkadaşların hep adalara doğru götürmüş oldukları hikaye Kandilli'nin de götürdüğü kinematik bilmemekten kaynaklanıyor.” 

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Akaryakıt fiyatlarına art arda üçüncü indirim! Tabelalar peş peşe değişti! İşte 10 Aralık motorin ve benzin fiyatları...

Yatırımcılar, İstanbul'da ticari gayrimenkule yöneldi!


Geri Dön