28 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.



Yabancı yatırımcıların odağında Türk hisse senedi ve tahvilleri yer alıyor. Özellikle seçimler sonrası Borsa İstanbul’da ralli meydana gelirken tüm gözler  Türk hisse senedi ve tahvillerine çevrildi.  

Özellikle uzun zamandır hisse senedi piyasasında satıcı konumunda olan yabancı yatırımcıların alıma geçmeleri rakamlara da yansımaya başladı. Yabancı yatırımcıların hisse senetlerindeki alımı gösteren X sosyal medya hesabından paylaşım yapan Borsa yorumcusu @Yavuzwe,  6 yıl sonra ilk kez Türkiye'ye net yabancı girişinin yaşandığını söyledi. Yaptığı paylaşım ve tahipçiler tarafından gelen yorumlar ise merakla takip edildi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yavuz: ''6 Yıl sonra ilk kez ülkemize net yabancı girişi yaşandı

Yabancı yatırımcılar, 2017 yılından bu yana ilk kez Türk hisse senedi ve tahvillerine net alıcı pozisyonuna geçti'' dedi.

 

Kitapsever adlı kullancı '' O zman bir iki yıla endeks 3-4 kat diyebilir miyiz?'' sorusu üzerine @Yavuzwe şu yanıtı verdi: ''1-2 yıla Türkiye'nin durumunu söyle endeksi söyleyeyim ?'' dedi.

Hemen ardından ise Hüseyin K. adlı kullancıdan ''Borsaya hiç yansımıyor maalesef'' diyerek verdiği yanıtta @Yavuzwe ''şu an yansımaz zamanla yansır'' ifadesini kullandı.

 

 

 

Paylaşılan yorumu ve grafigi sorgulayanlardan @RollsRoyce1453 İlk kez mi :) sorusu üzerine borsa yorumcusu Yavuz'dan açıklama gecikmedi: ''Yıllık bazda net ilk kez evet'' diyerek yanıt verdi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön