02 / 05 / 2024

Pendorya Alışveriş Merkezi Pendik'te açıldı

Pendorya Alışveriş Merkezi Pendik'te açıldı

Pendik'te inşa edilen Pendorya Alışveriş Merkezi'nin açılışı yapıldı. AVM bugün ziyaretçilerini ağırlayacak



Pendorya AVM, Türkiye'nin ilk özel sermayeli yatırım bankası olan Türkiye Sınai Kalkınma ve Yatırım Bankası'nın (TSKB) iştiraki, TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın ilk projesi. 13 ayda tamamlanan alışveriş merkezi 80 bin metrekare büyüklüğünde. İnşaat sürecinde 2 bin 500 kişiye iş imkanı sağlayan Pendorya'da 1.200 kişiye istihdam sağlanacak.  Açılışta konuşan TSKB GYO Genel Müdürü Koray Ün, 1 yılda 6 milyon ziyaretçi hedeflediklerini söyledi.

Pendorya'nın sadece Pendiklilerin ve bölge halkının değil, E-5'te yer alan merkezi konumuyla herkesin kolay ulaşabileceği ve tüm ihtiyaçlarını aynı çatı altında karşılayabileceği bir alışveriş merkezi olduğunun da altını çizen Ün “Hediyeli bir dünya sloganıyla yaratılan Pendorya AVM, perakende sektörünün yanı sıra günümüz tüketici davranışlarına, alışveriş alışkanlıklarına bakılarak, bölge halkı analiz edilerek projelendirildi” dedi.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

TSKB, Pendorya ile kutuyu açtı sırada otel ve ofis yatırımı var

İlk yatırımı Pendorya Alışveriş Merkezi'nin açılışını bugün yapacak olan TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2010'da Adana'da iş oteli projesine başlayacak. İstanbul'da da ofis projesi geliştirecek
Türkiye Sınai Kalkınma ve Yatırım Bankası'nın (TSKB) iştiraki TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (TSKB GYO) ilk yatırımı olan Pendorya Alışveriş Merkezi bugün açılıyor. 85 milyon dolarlık yatırım ile tamamlanan Pendorya AVM'nin bir yılda 6 milyon ziyaretçiye ulaşması hedefleniyor. İnşaat sürecinde 2 bin 500 kişiye iş imkanı sunan Pendorya AVM'nin açılışı, bin 200 kişiye istihdam yaratacak. Pendorya'nın kiralama ve işletme danışmanlığını ise REA Gayrimenkul ve Radius Mall Management yürütüyor. TSKB GYO Genel Müdürü Korkut Ün, dün düzenlediği basın toplantısında, "Kriz ortamına rağmen, bu ölçekteki bir proje için rekor sayılabilecek bir süre içinde, 13 ayda yatırımımızı başarı ile tamamlamaktan büyük bir gurur duyuyoruz" dedi. TSKB GYO'nun yatırımlara devam edeceğeni belirten Ün, "Her yıl yaklaşık 50 milyon dolarlık yatırım hayata geçirme planımız var. İlk olarak 2010 ortalarında Adana'da 15-20 milyon dolarlık yatırım değeri olan iş oteli projemize başlayacağız. Sonrasında sırada İstanbul Ümraniye'de bir ofis projesi geliştirmeyi ve yine İstanbul Anadolu yakasında bir AVM projesi geliştirmeyi planlıyoruz" diye konuştu. REA Yönetim Kurulu Başkanı Levent Küçüklerli de, Pendorya'nın 80 bin metrekare kapalı alanda, 31 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olduğunu ifade ederek, Pendorya'da 105 mağaza, bin kişilik yeme içme alanı bulunduğunu söyledi. Küçüklerli, Tesco Kipa'nın 8 bin 500 metrekarelik bir alanda 3. mağazasını, Media Markt'ında 5 bin 500 metrekare alanda Anadolu yakasının en büyük elektronik marketini Penderya'da açtığını, ayrıca bin koltuk kapasiteli, 8 salonlu AFM sinemalarının da yer aldığını söyledi.

Bugün kapılarını ziyaretçilerine açan Pendorya alışveriş merkezinde 17-20 Aralık arasında açılış etkinlikleri devam edecek. 19 Aralık'ta ise DJ Cem Ceminay'ın katılımıyla bir açılış partisi düzenlenecek.
Sabah


Geri Dön