29 / 04 / 2024

PepsiCo Manisa fabrikasının temeli atıldı!

PepsiCo Manisa fabrikasının temeli atıldı!

PepsiCo, Manisa Organize Sanayi Bölgesi içerisinde 100 bin metrekarelik alanda fabrika için temel attı. Törene, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü de katıldı.



Manisa Organize Sanayi Bölgesi içerisinde 100 bin metrekarelik alanda PepsiCo’nun 6. fabrikasının temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü temsilen Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, PepsiCo Genel Müdürü Levent Yüksel, Oda ve STK temsilcileri katıldı.

‘500 Kişi İstihdam Edilecek’

Açılış töreninde konuşan Pepsi CO Genel Müdürü Levent Yüksel, “Manisa hem alt yapısı hem de şehircilik anlamında önemli bir şehir. Ayrıca Manisa’daki iş gücü potansiyelinin de önemli olması sebebiyle Pepsi Co olarak önemli bir yatırımı gerçekleştirdik. Manisa’da 6 fabrikamızı açacağız. Yaklaşık 500 kişinin istihdam edileceği fabrikamız, Türkiye genelindeki üretimimizin yaklaşık yüzde 30’unu karşılayacak. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Yaşanılabilir Bir Şehir İçin Yoğun Çaba Gösteriyoruz’

İstanbul’da yaşanan hain saldırı ile ilgili üzüntülerini paylaşan Mehmet Güzgülü, “Bu önemli yatırımın ülkemiz ve Manisa’mız için hayırlı olmasını diliyorum. Manisa, sürekli büyüyüp gelişen, gelişmiş sanayisi ve tarımsal kaynaklarıyla yatırımcıların ilgisini çeken ülkemizin önemli şehirlerinden bir tanesidir. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün öncülüğünde bu önemli şehri yaşanabilir bir yer haline getirmek için yoğun bir çalışma içindeyiz. Altyapısından sosyal alanlarına, şehir aydınlatmalarından ulaşıma, otoparktan çevreci yatırımlara kadar yüzlerce projeyi 17 ilçemizde bir bir hayata geçiriyoruz. Bu şehirde yaşayan vatandaşlarımızın burada geçirdikleri her andan mutlu olsunlar, huzurlu bir şehirde yaşadıklarını görsünler düşüncesiyle yürüttüğümüz çalışmalarımızla Manisa’mızı sosyal ve kültürel alanda da hak ettiği konuma getirmenin çabasını gösteriyoruz” dedi.

‘Hayırlı Olsun’

Güzgülü, “Ülkemizin en önemli konularından bir tanesi, hiç şüphesiz istihdam. Genç nüfusu oldukça fazla olan ülkemizin herhangi bir noktasında açılacak bir fabrika doğrudan ya da dolaylı olarak binlerce vatandaşımıza istihdam sağlamakta. Bu konuda Manisa’mız oldukça şanslı bir il. Çünkü bu şehri yöneten herkes, bu şehri nasıl bir adım daha ileriye götürebiliriz düşüncesiyle hareket ediyor. Gelişmiş Organize Sanayi Bölgesiyle yerli ve yabancı yatırımcının gözbebeği konumundaki şehrimizde bugün bir istihdam kapısının daha hep birlikte temellerini atıyoruz. Değerli yatırımcıların temsilcilerinden öğrendiğimize göre 6’ncı fabrikasını Manisa’da açan PepsiCo, Manisa’da doğrudan 500 kardeşimize istihdam sağlayacak. Ülkemize önemli yatırımlar yapan ve binlerce kişiyi istihdam eden PepsiCo’ya ve değerli yönetimine teşekkür ediyorum. Manisa’mız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



Manisa Büyükşehir Belediyesi


Haber Vatan'da şu şekilde yer aldı


Türkiye’de içecek alanında İzmir, Çorlu ve Adana, yiyecek alanında Kocaeli ve Mersin’deki toplam 5 fabrikası ile faaliyet gösteren PepsiCo’nun 2017’de hizmete girecek 6’ncı fabrikasının temeli, Manisa OSB’de atıldı. Fabrika ilk etapta 350, inşaat safhasında ise 500 kişiyi istihdam edecek.


PepsiCo, yatırımın beraberinde gelen kapasite artışıyla birlikte Türkiye yiyecek operasyonunun toplam üretim hacminin yüzde 25-30’unu üretecek. 14 futbol sahası büyüklüğüne denk gelen 100 bin metrekare alana kurulacak olan PepsiCo Manisa Yiyecek Fabrikası, patates işleme noktasından ürün sevkiyat noktasına kadar çeşitli yenilikleri de kapsayacak. 2017’de bir Doritos ve 3 patates hattının faaliyete geçeceği tesis, birkaç yılda 6 üretim hattına sahip olacak.


Uzun vadeli buradayız

PepsiCo Türkiye Genel Müdürü Levent Yüksel, dünyadaki 8’inci büyük PepsiCo işbiriminden biri olan Türkiye’nin stratejik öneme sahip olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:  “PepsiCo, böylece bir kez daha, ülkede uzun vadeli bir yatırımcı olduğunu ortaya koyuyor. Türkiye genç ve dinamik nüfusuyla büyümeye devam ederek yatırımcılar için önemli fırsatlar sunmaya devam ediyor. Manisa’daki bu yeni fabrika yatırımımız da PepsiCo olarak ülkeye olan inanç ve bağlılığımızı sürdürdüğümüzün en büyük kanıtı.”


Yatırımda teşvik farkı

Manisa’nın yeni fabrika yatırımı için doğru bir nokta olmasının pek çok nedeni olduğunu belirten Yüksel; bu nedenleri şöyle sıraladı: “3’üncü Teşvik Bölgesi’nde yer alan Manisa’nın OSB altyapısı yatırıma bir hayli uygun. Ek olarak, yetişmiş insan gücüne de sahip olan bölge, hem bazı hammaddelerimize hem de İzmir, Antalya gibi büyük tüketim noktalarına yakın. 2022’ye kadar 500’den fazla kişi istihdam edilecek.”  


Vatan


Geri Dön